5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tire'yi karıştıran iddia

İzmir'in Tire ilçesi Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi Öğrenci Pansiyonu'nda kalan Güneydoğulu bazı öğrencilerin Türk Bayrağını yaktığı iddiası, gerginliğe yol açtı. Olay yerinde toplanan Tireli gençler durumu protesto etti. Polis bir gerginlik çıkmasını önlemek için güvenlik önlemi aldı.

Tire'de, sosyal paylaşım sitesi "Facebook" üzerinden yayılan iddia kısa sürede provoke edilerek Türk- Kürt çatışmasına dönüştürülmek istense de sonunda sağduyu hakim oldu. Yaklaşık 250 öğrencinin barındığı Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Lisesi Öğrenci Pansiyonu'nda Güneydoğulu bazı öğrenciler tarafından Türk Bayrağı yakıldığı iddiası ilçede infiale neden oldu. İddiaya göre, yurtta kalan Güneydoğulu üç öğrenci ile yurt dışından oldukları iddia edilen üç gencin henüz belirlenemeyen bir nedenle giriştikleri ağız münakaşası arbedeye dönüştü. Yasa dışı örgüt sempatizanı oldukları öne sürülen bazı öğrencilerin Türk Bayrağını yaktığı iddiası internet üzerinden sosyal paylaşım sitesi Facebook aracılığıyla duyuruldu.

KAYMAKAM VE EMNİYET MÜDÜRÜ İKNA ETTİ

İlçede infiale neden olan bayrak yakma iddiasını haber alarak toplanan 50- 60 kişilik bir grup, ellerinde taşıdıkları Türk Bayrakları ile sloganlar atarak olayı protesto etti. Polisler, grubun yurt binasına gelmesini biber gazı kullanarak engelledi. Daha sonra olay yerine gelen Kaymakam Hüseyin Ergi ile Emniyet Müdürü Hüseyin Demirel'in gençlere yönelik yaptığı yatıştırıcı konuşmalar olayların yatışmasında etkili oldu. Yurt binası önünde İstiklal Marşı okuyan grup olaysız dağıldı. Bayrak yakıldığı iddiası ilçe yöneticileri tarafından kesin bir dille yalanlandı.

Benzer bir olay iki ay önce meydana gelmişti. Aynı öğrenci yurdunda kalan bir grup doğu kökenli öğrenci, yurt binası içinde yer alan Atatürk büstüne terör örgütünü öven slogan yazmaları üzerine haklarında soruşturma açılarak yazı örneklerinin kontrol edildiği ve 4 öğrencinin okul ve yurtla ilişkisinin kesildiği iddia edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2010 Salı 11:03:32
Güncelleme :6 Nisan 2010 Salı 11:12:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
türkoğlu IP: 85.108.237.xxx Tarih : 6.04.2010 13:12:20

bu olayı türk - kürt çatışmasına dönüştürmek isteyen falan yok bu çocuklar tirede gayet rahat dolaşbilen devletin ve tirenin bütün sosyal imkanlarından yararlana bilen kişiler ama bu vatan hainleri atatürk posterlerinin üstüne pkk yazıp bölücü örgüte destek veren sözlerle orta yerde dolaşıyorlar buna tire halkı hiç birşekilde izin vermeyecektir.