5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

TKİP üyeleri adliyede

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi tarafından yapılan operasyonda, güvenlik güçlerine karşı eylem hazırlığında oldukları öğrenilen yasadışı TKİP (Türkiye Komünist İşçi Partisi) üyesi 10 kişi yakalandı.

İstanbul'da, polisle girdiği silahlı çatışma sonucu ölü ele geçirilen TKİP üyesi Alaattin Karadağ'ın ölümünden sonra tüm yurtta silahlı mücadele yönünde hazırlığa başlayan örgütün İzmir'de de güvenlik güçlerine karşı eylem hazırlığı yaptıkları bilgisi edinildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bunun üzerine bir çalışma başlattı. Yapılan çalışmalar sonucunda değişik adreslere düzenlenen baskınlarda 7'si üniversite eğitimlerini yarıda bırakmış toplam 10 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan örgüt üyelerinden sadece birinin bir şirkette işçi olarak çalıştığı, 9 kişinin işsiz oldukları, halen Ege Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi ve Ziraat Fakültesi öğrencisi olan iki kişinin geçimlerini özel ders vererek sağladıkları öğrenildi. Yapılan operasyonda yakalanan M.K.'nın örgütün İzmir sorumlusu olduğu değişik tarihlerde 5 yıl 9 ay cezaevinde kaldığı ve açlık grevi eylemlerine katıldığı için sağlık sorunları nedeniyle Cumhurbaşkanı tarafından affedilerek cezaevinden çıktığı belirtildi.

Örgütün İzmir sorumlusu M.K. ile birlikte S.A. (29), E.Ö. (29), G.K. (22), B.K. (23), E.B. (28), S.A. (20), H.İ.T. (28), E.B.E. (28) ve V.Ş. (22) isimli 10 örgüt üyesi yakalandı. Ege Üniversite Fen-Edebiyat Fakültesi öğrencisi B.K.'nın okul içindeki faaliyetleri organize ettiği bildirildi. Operasyon kapsamında halen aranan kişilerinde olduğu belirtildi. Yakalanan örgüt üyelerinin kaldıkları evlerde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel içerikli döküman, yayın, CD'ler, flaş bellekler ve bilgisayarlar ele geçirildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan örgüt üyeleri slogan atarak adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen örgüt üyelerinin gözaltında tutuldukları süre boyunca açlık grevi yaptıkları öğrenildi.

İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İZMİR'DE TERÖR OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2010 Perşembe 11:57:01
Güncelleme :1 Nisan 2010 Perşembe 13:19:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?