5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

TOKİ'de kuralar çekildi

İZMİR'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BELLİ OLDU

İzmir'de Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yapımı tamamlanan konutların kura çekiminde sevinç ve üzüntü bir arada yaşandı.

TOKİ tarafından yapımı gerçekleştirilen konutların talihlileri Buca Akıncılar Spor Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimlerinin ardından belirlendi.

Bornova 3 No.'lu Noter huzurunda yapılan kura çekimlerinde toplam 158 konut için bin 932 kişinin başvurduğu öğrenildi. Kura çekimlerinin ilk etabı şehit aileleri ile, gazi ve engelli vatandaşların belirlenmesi ile gerçekleşti. Ardından Çiğli Alt Gelir Grubu Toplu Konut Projesi'nde yer alan 2 oda 1 salon 84 metrekarelik 8 adet konut için toplam 240 kişinin başvurduğu öğrenilirken; Buca 2. Etap Toplu Konut Projesinde yer alan 111 konut için ise; 189 kişinin başvurduğu kaydedildi.Buca 2. Etap Alt Gelir Grubu Toplu Konut Projesinin 39 konutu için ise 1432 kişinin başvurduğu öğrenildi.

Heyecanlı geçen kura çekimlerinde numaraları ve isimleri okunan talihliler sevinçten gözyaşlarını tutamadı. Talihlilerden bazıları isimleri okunduktan sonra yakınlarını telefonla arayarak mutluluklarını paylaştı.

Kura çekimlerinde isimleri okunmayan bazı vatandaşlar şanslarının yaver gitmediğini söyleren; bazı vatandaşlar ise ev sahibi olma hayallerinin mücadelesini devam ettireceklerini açıkladılar.

İZMİR'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BELLİ OLDU
İZMİR'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BELLİ OLDU
İZMİR'DE TOKİ KURA ÇEKİMLERİ BELLİ OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2010 Cuma 14:24:01
Güncelleme :14 Mayıs 2010 Cuma 16:06:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?