5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Torbalı'da köpek dövüşü vahşeti

TORBALI'DA KÖPEK DÖVÜŞÜ VAHŞETİ

İzmir'in Torbalı ilçesinin Karakuyu Mahallesi'nde bulunan bir fabrikanın bahçesinde köpek dövüşlerinin organize edildiği ihbarını alan jandarma, bölgeye gittiğinde bir vahşetle karşılaştı. 113 kişinin bulunduğu alanda köpekleri dövüştürdüğü iddia edilen 4 kişi ile bu dövüşleri organize ettiği iddia edilen fabrika bekçisi gözaltına alındı.

Kurban Bayramı'nda hayvanları dövüştüren O.A., B.G., İ.K. ve C.Y. isimli kişilere bin 500'er lira para ceza kesildi, fabrika bekçisi olan Ö.D. ise ifadesi alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Fabrikanın bahçesine özel olarak kurulan arenada hayvanların dövüştürüldüğü ve bu organizasyonun uzun süredir yapıldığı ortaya çıktı. Öte yandan bekçi Ö.D.'nin fabrika sahibinden izinsiz bu işi yaptığı ve M.U. isimli fabrikatörün bekçiden şikayetçi olduğu öğrenildi.

Karakuyu'da köpek dövüşleri yapılacağı ihbarını alan jandarma ekibi, önceki gün saat 20.00 sıralarında bölgeye baskın düzenledi. Dövüşleri izlemek için 113 kişinin bulunduğu alana giren jandarmayı gören bazı kişiler kaçmaya çalışırken yakalandı. Dövüş arenası içindeki ve araçların bagajlarında toplam dört köpek bulundu.

Köpeklerin sahipleri olduğu anlaşılan O.A., B.G., İ.K., C.Y. ile fabrika bekçisi Ö.D. gözaltına alındı. Bölgede bulunan 29 araç ise çekicilerle yediemin deposuna kaldırıldı.

KÖPEK DÖVÜŞÜ İZLEMEK İÇİN GELMİŞLER

Karakuyu'daki fabrikada köpek dövüşlerinin uzun süredir fabrikatörün izni olmadan yapıldığı belirlendi. Dövüşleri izlemek için İstanbul, Balıkesir, Tekirdağ, Eskişehir, Ankara, Aydın, İzmir merkez ve Torbalı'dan çok sayıda kişinin katıldığı ortaya çıktı. Önceki gün baskınla yarım kalan köpek dövüşlerinde 8 bin TL bahis döndüğü öğrenildi. Baskından sonra kaçmak isteyenler jandarmanın ısrarlı takibi sonrası yakalandı. Köpeklerin dövüştürüldüğü arenanın kan gölüne dönmesi ise vahşetin boyutunu gözler önüne

serdi. Ele geçirilen yaralı köpeklerden ikisinin beslenmesi yasak olan pitbull, diğerlerinin ise boxer ve staff cinsi olduğu açıklandı.

TORBALI'DA KÖPEK DÖVÜŞÜ VAHŞETİ
TORBALI'DA KÖPEK DÖVÜŞÜ VAHŞETİ
TORBALI'DA KÖPEK DÖVÜŞÜ VAHŞETİ
TORBALI'DA KÖPEK DÖVÜŞÜ VAHŞETİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2010 Salı 12:11:02
Güncelleme :23 Kasım 2010 Salı 18:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?