5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Torbalı'da tehlikeli kavga!

DÜĞÜNDE YAŞANAN TARTIŞMA TAŞLI - SOPALI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ

İzmir'in Torbalı ilçesinde son günlerdir güneydoğudan göç ederek gelen bazı aileler ile ilçenin yerli vatandaşları arasında gerginlik yaşanıyor. Mahallede yapılan bir düğünde çalınan halay müziği ile başlayan tartışma; işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar vardı. Çıkan olaylarda 6 kişi hafif şekilde yaralandı.

İzmir'in Torbalı ilçesi Yazıbaşı İstiklal Mahallesi'nde Güneydoğu'dan mahalleye göç etmiş bazı vatandaşlar ile ilçenin yerli halkı arasında düğünde çalınan halay müziği nedeni ile başlayan tartışma işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar vardı. Geçtiğimiz hafta sonu bir düğünde halay müziğinin çalınması ile taşlı sopalı başlayan kavga işyeri ve araçların taşlanması, okul baskını ve adam yaralamaya kadar gitti. Yaşanan tatsız olaya müdahale eden jandarma ekipleri 8 kişiyi gözaltına aldı.

 

ARABA VE EVLERİN CAMLARI KIRILDI

İstiklal Mahallesi'nde Erdinç Bulut isimli vatandaş çocuklarını sünnet ettirmek için geçtiğimiz hafta Yazıbaşı Yazlık Düğün Salonu'nu kiraladı. Düğün neşeli bir şekilde sürerken İstiklal Mahallesi'nde ikamet eden bir grup Güneydoğulu genç düğüne gelip orkestradan halay müziği çalmasını istedi. Orkestra gençlere, oyun havasını kapatıp halay müziği çalamayacağını biraz beklemesini istedi. Ancak bu sırada Güneydoğulu gençler ile davetliler arasında tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü ve

taşlar, sandalyeler havada uçtu. Atılan taşlar düğün salonu yakınındaki ev ve arabalara zarar verdi. Çıkan taşlı sopalı kavga sonucu düğün saat 22.30 sularında sona erdi.

Tatsız olaylar ertesi gün de devam etti. Güneydoğulu gençler bu kez düğünde kendilerine müdahale eden Erdinç Bulut'un ağabeyi Yazıbaşı Uluğbey İlköğretim Okulu'nda güvenlik görevlisi olarak çalışmaya başlayan Erdoğan Bulut'la ters düştü. Düğünden bir gün sonra Erdoğan Bulut'un eşi Nurdan Bulut'a ait Cemal Gürsel Caddesi'ndeki işyerinin camları kırıldı. Olaylar bununla da bitmedi. Önceki gün gençler güvenlik görevlisi olan Erdoğan Bulut'un çalıştığı Uluğbey İlköğretim Okulu'na giderek Bulut'a sopalarla

saldırdı. Bulut kafasına aldığı sopa darbesi ile yaralandı.

Yaşanan olaylar sonrası yaralanan Erdoğan Bulut'un kayınpederi Memduh Kor huzurlarının kalmadığını belirtip tatsızlığın sona ermesini istedi. Küçük bir olayın neden bu kadar büyütüldüğüne anlam veremediğini söyleyen Memduh Kor, "Mahallede yaşanan olaylardan herkes tedirgin. Bu olaylar devam edecek gibi gözüküyor. Bu anlamsız kavga kimseye bir şey kazandırmaz. Bu olayların sona ermesi için yetkililerin devreye girmesini istiyoruz. Damadım huzuru kalmadığı için hafta sonu İzmir'deki yakının yanına gitti.

Yazıbaşı'da huzur istiyoruz" dedi.

Olaylarda 6 kişi çeşitli yerlerinden hafif şekilde yaralandı. Olaylara müdahale eden Torbalı Jandarma Komutanlığı ekipleri 8 kişiyi gözaltına alırken gözaltındaki 8 kişi Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

DÜĞÜNDE YAŞANAN TARTIŞMA TAŞLI - SOPALI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
DÜĞÜNDE YAŞANAN TARTIŞMA TAŞLI - SOPALI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
DÜĞÜNDE YAŞANAN TARTIŞMA TAŞLI - SOPALI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
DÜĞÜNDE YAŞANAN TARTIŞMA TAŞLI - SOPALI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 14:27:04
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 18:14:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?