5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Torbalı’nın çöplük isyanı

BÜYÜKŞEHİR’E ÇÖPLÜK YERİ TEPKİSİ

Çöp Depolama alanını Torbalı’ya yapacağını ilan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne tepkiler büyüyor.

Torbalılar adına rahatsızlıklarını dile getirmek için AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak’ı ziyarete gelen Torbalı Ticaret Odası Başkan Vekili Fehmi Özçelik, Meclis Başkanı Abdullah Olgun ve Torbalı Belediye Meclis Üyesi Nurettin Ablaş; “Güzel Torbalı’mızın çöplük yapılmasını istemiyoruz” dedi.

Torbalı Ticaret Odası Meclis Başkanı Abdullah Olgun, Torbalı Belediyesinin konuya duyarsız kalmasını Torbalılı olarak şaşkınlıkla izlediklerini ifade etti. Olgun; “Torbalı-Bayındır ilçe sınırında yer alan ve Torbalı kentsel alanına 15 kilometre uzaklıktaki Taşkesik mevkiinde 121 hektarlık alan, çöplük olarak belirlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi, çöplüğü Torbalı’ya mı layık gördü? Günde 3 bin ton çöpü Torbalı'ya getirecek proje, Torbalı’ya hiç yakışmamıştır. Torbalı Belediyesinin de tepkisiz kalmasını kınıyoruz” dedi.

Torbalı Ticaret Odası Başkan Vekili Fehmi Özçelik ise Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’yu, yerel seçimlerde Torbalı’ya verdiği sözün, arkasında durması gerektiğini söyledi. Özçelik; “Belediye seçimlerinde Torbalı’dan yüzde 60’a yakın oy alındı. Başkan Kocaoğlu’nun Torbalılara bir sözü vardı. Seçim öncesi Torbalı’ya çöp depolama alanı yapmayacağını söylemişti. Kendisinden sözünün arkasında durmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Torbalıların çöplük isyanını dinleyen AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak ise Büyükşehir Belediyesi’nin kararı gözden geçirmeye çağırdı. Kabak; “Torbalı tarım, turizm ve sanayi kentidir. Torbalı, 600'ün üzerinde KOBİ kuruluşuna ev sahipliği yaparak, İzmir’in parlayan yıldızları arasında yer alıyor. Bu konumuyla Torbalı İzmir’in vergi şampiyonu olan bir ilçesidir. Bu karar Torbalı’ya, Torbalılı vatandaşlarımıza yapılmış büyük bir haksızlıktır. Çöplüğü Torbalı’ya layık gören İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kararını gözden geçirip, en kısa zamanda geri alması en doğru karar olacaktır. Büyük ölçekte bir tek çöplük yerine, meskun mahallerin ve yeşil alanların dışında, İzmir’in değişik noktalarındaki terk edilmiş dağlık bölgelerinde, en az 3 tane çöp alanı belirlemek daha doğru olur” diyerek Torbalılara sahip çıktı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 11:25:02
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 11:36:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?