26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tören geçişinde davetsiz misafir

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 85. yıldönümü, İzmir'de törenlerle kutlandı.

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, askeri ve mülki erkan ile bazı CHP'li milletvekillerinin de katıldığı törene, İzmirliler büyük ilgi gösterdi. Törenler, sabah saat 08.30'da Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Çelenk sunum töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden törende, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Orgeneral Özel, daha sonra Kordon Orduevi'nde tebrikleri kabul etti.

Kutlama töreni, vatandaşların da katılımıyla Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Vali Cahit Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Necdet Özel ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun tören birliklerini denetlemesinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Törende bir konuşma yapan 57. Topçu Tugayı'ndan Topçu Binbaşı Tamer Akpınar, "Ulusumuzun her sayfası şanla şerefle dolu tarihimizde en büyük zaferlerden biri olan 30 Ağustos'un 85. yıldönümünü kutlamanın
kıvancı ve onuru içindeyiz. 30 Ağustos her türlü yokluk ve sıkıntıya karşı, ümmet olmaktan çıkarak ulus olma bilincine ulaşan kahraman Türk milletinin zaferidir" dedi.

Cumhuriyetin laik ve demokratik yapısını korumanın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin öncelikli görevi olduğunu vurgulayan Binbaşı Akpınar, "Ne mutlu şehit evlatlarına, ne mutlu Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran ve yaşatanlara, ne mutlu Türk'üm diyene" diyerek konuşmasını bitirdi.
Binbaşı Tamer Akpınar'ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından tören geçişi yapıldı. Tören geçişine İzmir'deki Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı birlikler kullandıkları silah ve teçhizatlarla katılırken, helikopterler ve uçaklar da tören alanından geçerek protokol ile halkı selamladı.

Törenin ardından Vali Kıraç, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Özel, Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, askeri erkan ile CHP'li milletvekilleri Pasaport'ta çay içti.

iha
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2007 Perşembe 13:15:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?