5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

TP eski ilçe başkanı tutuklandı

DOLANDIRICILIK OPERASYONUNDA ESKİ TÜRKİYE PARTİSİ KARŞIYAKA İLÇE BAŞKANI TUTUKLANDI

İzmir polisinin kredi kartı dolandırıcılığı şebekesine yönelik 6 ilde düzenlediği operasyonda, eski Türkiye Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı olan şebeke elebaşısı tutuklanırken, 16 kişi serbest bırakıldı.

Uluslararası kredi kartı dolandırıcılığına yönelik çalışma yürüten İzmir Bilişim Suçlar Büro Amirliği ekipleri, Rus hackerlardan aldıkları kredi kartı bilgilerini kullanarak çeşitli cihazlarla sahtelerini yapan 20 kişilik şebekeye yönelik dün İzmir, Ankara, Sakarya, Kayseri, Aydın ve Muğla'da eşzamanlı büyük bir operasyon düzenlemişti.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde işlemleri tamamlanan 20 zanlı adliyeye sevk edildi. Zanlılardan 3'ü savcılığın talimatıyla serbest bırakılırken, aralarında çete lideri S.Ö.'nün (43) de bulunduğu 17 kişi ise tutuklama talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemede hakim karşısına çıkan 17 şüpheliden eski Türkiye Partisi Karşıyaka İlçe Başkanı olan şebeke elebaşısı S.Ö. tutuklanırken, 16 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Savcılığın bu karara pazartesi günü itiraz ederek, zanlıların tutuklanmalarını talep edeceği öğrenildi.

Zanlıların, en az 550 bin TL'lik dolandırıcılık yaptıkları belirtiliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2010 Cumartesi 12:30:05
Güncelleme :16 Ekim 2010 Cumartesi 23:31:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?