5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

TRT değil Tayyip Radyo Televizyonu

KILIÇDAROĞLU İZMİR'DE

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, "Koltuk hırsının olduğu yerde sağlıklı bir demokrasi kuramayız. Biz bu koltuk hırsını alır siyaseti halk için, hiçbir çıkar düşünmeden yaparsak bu sorunların hepsi çözülür" dedi.

Türk Parlamenterler Birliği İzmir Şubesi ve Narlıdere Belediyesi'nin davetlisi olarak İzmir'e gelen Kılıçdaroğlu, "Siyaset ve Yolsuzluk" konulu konferans verdi.

Konuşmasının başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gündemde olan "Bende senin gibi Kunta Kinte'ydim" sözüne atıfta bulunan Kılıçdaroğlu, "Eğer Başbakan bizim bildiğimiz Kunta Kinte'den bahsediyorsa bunda bir yanlışlık var. Çünkü bizim bildiğimiz Kunta Kinte hiçbir zaman kısa dönemde zengin olmadı" diye konuştu.

Seyircilerin "sosyal demokratlar neden bölünüyor" sorusuna Kılıçdaroğlu, "Sosyal demokratlar neden birleşemiyor. Deyin ki şu sosyal demokrat partiyle CHP'nin şu farkı var. Temel fark şu arkadaşlar. Koltuk hırsı. Neden bu gerçeği saklıyorsunuz? Reddediyorsunuz? Koltuk hırsının olduğu yerde sağlıklı bir demokrasi kuramayız. Biz bu koltuk hırsını alır siyaseti halk için, hiçbir çıkar düşünmeden yaparsak bu sorunların hepsi çözülür" yanıtını verdi.

Bir partilinin yerel seçimlerde bilgisayar sistemlerinin bozulduğunu ve bundan dolayı oy kaybına uğradıklarını iddia etmesi üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
"Bakın arkadaşlar. Hırsız en son suçlanacak kişidir. Siz sandıklarınıza sahip çıktınız mı? Ben size örnek vereyim daha sayım bitmeden eve giden arkadaşlarımız var. Önce biz sandıklara sahip çıkacağız. Biz ne yazık ki sandıklarımıza sahip çıkmıyoruz. Sandıklarımızı daha oyların sayılması bitmeden terk edip gidiyoruz. Efendim yemek gelmedi biz eve gittik. Olmaz. Öğle yemeği gelmedi diye sandığı bırakıp koca partiyi satıyorsanız ona bir şey diyemem. Gelmeyebilir. Gelmedi diye terk edilip gidilir mi?"

Sayıştay üyelerinin seçimine de değinen Kılıçdaroğlu, burada iktidarın seçimler için bilinçli olarak zaman geçirdiğini ve zamanın dolmasıyla birlikte kendilerinin işaret ettiği adayın TBMM'de seçildiğini iddia etti. Batman gezisi sırasında genel afla ilgili söylediği sözlerin yanlış anlaşıldığını belirten Kılıçdaroğlu, genel affın şimdi değil tüm şartlar makul seviyeye geldiği zaman kabul edilebilir olacağını söyledi.

Konuşmasının sonunda hükümetin devletin tüm kurumlarında kadrolaştığını savunan Kılıçdaroğlu, "Bu kadrolaşmaların arasında TRT de yer alıyor. Biz CHP'liler TRT'nin hiçbir programına çıkmıyoruz. İzlemiyoruz da. Siz de izlemeyin. TRT iktidarın borazancılığını yapıyor. Zaten onun adı Türkiye Radyo Televizyonu değil Tayyip Radyo Televizyonu'dur" dedi.
 

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mart 2010 Cuma 22:50:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?