5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tuğba'dan Hande'ye gönderme

TUĞBA ÖZAY'DAN SANAT DÜNYASINI KARIŞTIRACAK SÖZLER

Yaklaşık 6 ay önce Armoni adlı çıkardığı ilk albümü ile podyumların dışında sahnelerde de boy göstermeye başlayan Tuğba Özay İzmir'de albümünde yer alan 3 şarkının klip çekimleri için Şirince'yi seçtiğini açıkladı. Ege Bölgesi ve İzmir'e duyduğu hayranlığı dile getiren Özay; sanat dünyasına ilişkin ağır ithamlarla açıklamalarda bulunarak, "Abuk-subuk şarkı sözleri ile sanat dünyasının içine ediyorlar" dedi.

Ege Bölgesi ve İzmir'in keşfedilmemiş tarihi güzelliklerinin tanıtımına katkı sağlamak amacı ile Armoni isimli albümünde yer alan bazı şarkıların klip çekimi için eski bir rum köyü olan Şirince'yi seçtiğini açıkladı. Sözleri ve müziklerinin kendisine ait olan şarkılarından Sen ve Sel, eşi için yazdığı Yüreğimin Bekareti ve Yaz Yaz Yaz isimli şarkılar için Şirince'de önümüzdeki ay klip çekimlerine başlayacaklarını anlatan Özay; sıkı bir tempoda çalıştığını söyledi. Albümü hakkında açıklamalarda bulunanÖzay şu şekilde konuştu:

"Şarabı ile meşhur olan eski bir rum köyü Şirince'de klip çekimlerimize önümüzdeki aylarda başlayacağız. Armoni isimli albümümüz 5.5 ay önce çıktı. Eşim ile birlikte Şirince'ye gittiğimde bizi inanılmaz sıcak ve misafirperver olarak karşıladılar. Yöre halkının sempatikliği ile tarihi ve doğa güzelliklerinin yer aldığı bir atmosferde klip çekmek amacındayız".

Albüm çalışmalarının çok ciddi bir sabır gerektirdiğini anlatan Özay; "Bu işler sponsorlar aracılığı ile gerçekleşiyor. Dışardan göründüğü kadarı ile kolay değil. Çünkü bu birliktelik iki taraf için bir kazançtır" dedi.

"İKİNCİ ALBÜM ÇALIŞMALARI BAŞLADI"

İkinci albüm çalışlarına da başladığını anlatan Özay yaşadığı süreci şu sözlerle özetledi: "3 hafta boyunca kendimi çiftliğime kapadım. Hiç kimse ile görüşmedim. Sadece kedilerim ve köpeklerim ile doğada baş başa bir zaman geçirdim.Ancak inanılmaz derecede ruhumu besledim. Tavuk gibi yatıp. Horoz gibi kalktım. Artık kendim üretmeyebaşladım. Bu herkesin harcı değildir".

HANDE YENER'E GÖNDERME

Son zamanlarda yapılan şarkıların sözlerini basit bulduğunu anlatan Tuğba Özay sanat dünyasına ilişkin açıklamalarda da bulunarak, "Artık aşkı anlatan sözler çok basit olmaya başladı. Bir bakıyorsunuz aşkı kapıda bekledim, bacadan çıktın, bekledim baktım gelmedin diye abuk subuk sözler var. Piyasa diye bir şey oluşturmuşlar. Halbuki piyasa diye bir şey yok. İnsanlara güzel şeyler vermelişiz. Bu toplum buna aç. Daima eller havaya diye duygusu, mesajı olmayan sadece bir kesime hitap eden bir durum var. O kesiminde ne olduğunu tam olarak bilmiyorum. Ama bu yolla birileri ciddi anlamda paralar kazanıyor.bence hak etmiyorlar. Aksine sanatın içine ediyorlar. Maalesef benim gibi bu ülkede güzel şeyler yapmak isteyen isimler çok zaman sonra anlaşılıyor. Ben duygularımı, düşüncelerimi toplumla doğru bir dille paylaşarak ve bunu hissettirmek tercüman olmak istiyorum. Yoksa hadi gidelim Bodrum'a, ordan çıkalım bu gece eller havaya gibi sadece eğlencenin olduğu bir format olmaması lazım" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2010 Pazar 13:50:00
Güncelleme :25 Temmuz 2010 Pazar 17:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?