5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Tüp bebekler şenlikte buluştu

EGE'DE TÜP BEBEK ŞENLİĞİ

Ege Üniversitesi Tüp Bebek Şenliği görkemli bir etkinlikle kutlandı. Onlarca tüp bebek İzmir'de bir araya geldi.

22 yıl önce kurulan ve Türkiye'nin ilk tüp bebek merkezi olan Ege Üniversitesi Aile Planlaması İnfertilite Araştırma ve Uygulama Merkezi'nin çalışmaları sonucu dünyaya gelen 'tüp bebekler' şenlikte bir araya geldi. 1989 yılında yine Türkiye'nin ilk tüp bebeğinin de dünyaya geldiği, Ege Üniversitesi Aile Planlaması İnfertilite Araştırma Uygulama Merkezi, ulaşmış oldukları başarıyı her yıl olduğu gibi bu yıl da düzenledikleri 'Geleneksel Tüp Bebek Pikniği'nde, bünyelerinde çocuk sahibi olmuş aileleriyle paylaştı.

Yaklaşık bin 500 kişinin katıldığı etkinlikte, ayrıca bu yıl ilk defa 'Tüp Bebek Korosu' ve 'Tüp Bebek Defilesi' gerçekleştirildi. Tüp bebek yöntemi ile dünyaya gelen minikler yeteneklerini sergiledi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Aile Planlaması İnfertilite Araştırma Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Erol Tavmergen, "22 yılda uzman doktorları, psikolog, biyolog ve embriyologları, hemşire, tıbbi sekreterler ve diğer hizmet birimlerinde çalışan personeli toplamında 54 kişilik kadroyla hizmet veren bir ekibiz. Ekibimiz, 40 bini aşkın tüp bebeğiyle, başarısını kanıtlayarak bilimsel platformda Türkiye'nin haklı gurur kaynağı olmuştur. 22 yıllık emek ve başarının ardından ulaşılan bu noktayı, tüm ekibin, çocuk ve ailelerin katılımıyla, hep birlikte kutlamak üzere düzenlenen piknikte bir araya geldik. Hepimiz gururluyuz" dedi.

Etkinlikte katılımcılar konuşmalar yaparken, çocuklar için ilüzyon gösterileri, masal kahramanlarının gösterileri yapıldı. Ayrıca tüp bebekler minik bir defile sunarken, 'Tüp bebek korosu' da konser verdi. Çocuk atölyesinde çeşitli oyunlar oynayan minikler gönüllerince eğlendi.

EGE'DE TÜP BEBEK ŞENLİĞİ
EGE'DE TÜP BEBEK ŞENLİĞİ
EGE'DE TÜP BEBEK ŞENLİĞİ
EGE'DE TÜP BEBEK ŞENLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 17:52:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?