5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Turgay Renklikurt'u soydular

SPOR YAZARININ OTOMOBİLİNDEN PARA ÇALDILAR

İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sarımsaklı beldesinde denize giren spor yazarı Turgay Renklikurt'un otomobilinden yaklaşık 13 bin TL çaldıkları iddia edilen iki zanlıyı İzmir'de yakaladı.

Eşiyle birlikte Balıkesir'in Ayvalık ilçesi Sarımsaklı beldesine ev satın almaya gelen Turgay Renklikurt, ev taksiti olarak yanında getirdiği 7 bin 250 TL, bin 45 avro, bin 889 dolar ve 20 Slovakya avrosu ile kendisi ve eşine ait kol saati, altın kolye gibi ziynet eşyalarını otomobilinin bagajına kilitledi. Öğle vakti aracını plaja yakın yere park eden Renklikurt, daha sonra eşiyle birlikte Sarımsaklı'da denize girdi. Bir süre denizde yüzerek dinlenen Turgay Renklikurt ve eşi araçlarının başına

döndüklerinde otomobilin kelebek camının kırıldığını ve bagajdaki içinde para ile ziynet eşyalarının bulunduğu çantanın çalındığını fark etti. Durum jandarma ekiplerine bildirildi. İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği'ne gelen bir ihbar üzerine harekete geçen ekipler, Sarımsaklı'da hırsızlık olayına karışan iki kişinin lüks bir otomobille Karşıyaka ilçesinden Konak istikametine seyrettiğini belirledi.

Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Altınyol'da 35 VN 517 plakalı otomobili durdurdu. Otomobilde bulunan H.D. ve N.Ö. adlı kişileri gözaltına aldı. Otomobilde yapılan aramada, Renklikurt'un otomobilinden çalınan kol saatleri ile bazı ziynet eşyaları bulundu. Zanlıların yapılan üst aramasında da vatandaşın otomobilinden çalınan 7 bin 250 TL, bin 889 dolar, bin 45 avro ve 20 Slovakya avrosu ele geçirildi. Çalınan para ile ziynet eşyaları sahiplerine teslim edildi. 31 ayrı suç kayıtları bulunan iki zanlı adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ağustos 2010 Pazar 10:13:00
Güncelleme :1 Ağustos 2010 Pazar 12:23:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?