5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Turistik otobüsler ilk turunu attı

TURİSTİK OTOBÜSE BİNEREK ŞEHİR TURU ATTILAR

İzmir Ekonomik Kalkınma ve Koordinasyon Kurulu toplantılarının birinci yıl dönümünde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu başkanlığındaki heyet, turistik otobüslere binerek şehir turu attı. Alsancak’taki Tarihi Havagazı Fabrikası’ndan hareket eden otobüslerde kurul üyelerinin yanı sıra basın mensupları ve belediye bürokratları da hazır bulundu. İzmir Limanı, Birinci Kordon, Cumhuriyet Meydanı, Agora ören yeri, Çankaya, Montrö Meydanı, Lozan ve Alsancak güzergahını izleyen otobüsler Havagazı Fabrikası’na geri döndü.

Büyükşehir Belediyesi İZULAŞ Atölyesi’nde özel olarak dizayn edilen 3 adet otobüsün her koltuğunda, güzergah üzerindeki tarihi yapılar hakkında İngilizce, Almanca, İspanyolca, İtalyanca ve Türkçe olarak bilgi veren kulaklıklı ses sistemleri ile buzdolapları da bulunuyor.

Otobüs sayısını daha da artırmak istediklerini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Kentimize gelen turistlerin buradan memnun ayrılmaları, kenti daha iyi tanımaları için önemli bir girişimde bulunduğumuza inanıyorum” dedi. Başkan Kocaoğlu, otobüslerin özellikle kruvaziyerlerle kente gelen turistlere hizmet etmek amacıyla tasarlandığını ve kente önemli katkıda bulunacağına inandığını ifade etti.

GÜZERGAH BELİRLENDİ

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME tarafından İzmir Turistik Şehir Otobüsleri’nin güzergahları şöyle belirlendi: Alsancak Limanı içi, Gündoğdu Meydanı, Cumhuriyet Meydanı, Montrö Meydanı, Kent Arşivi önü, Anafartalar Caddesi çıkışı (Kemeraltı Havra Sokağı arası), Agora giriş çıkışı, Oyuncak Müzesi (Varyant), Konak Diş Hastanesi önü, Cumhuriyet Bulvarı SGK önü, Konak Pier önü, Fevzipaşa Bulvarı, Basmane Garı giriş-çıkış, Fuar Lozan Kapısı önü, Dominik Caddesi girişi, Alsancak Devlet Hastanesi önü, Alsancak Tren Garı önü, Tarihi Havagazı Fabrikası.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs hizmetinden yararlanmak isteyen turistler, 20 lira karşılığında bilet alacak. Bilet 24 saat geçerli olacak. Turistler istediği yerde inip istediği durakta tekrar aynı biletle otobüslere binebilecek. Otobüslerde görev yapan şoförler yabancı dil bilen personel arasından seçildiği için yolcularla iletişim sorunu yaşanmayacak. Otobüslere binen turistlere ayrıca 5 ayrı dilde hazırlanmış ve kentin tarihi ve turistik mekanlarını gösteren harita ve bilgilerin yer aldığı broşürler dağıtılacak.

TURİSTİK OTOBÜSE BİNEREK ŞEHİR TURU ATTILAR
TURİSTİK OTOBÜSE BİNEREK ŞEHİR TURU ATTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2010 Cuma 09:57:01
Güncelleme :11 Haziran 2010 Cuma 10:01:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?