5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Türkiye ihmalkar davrandı

“ERMENİ SORUNU” YAŞAR’DA TARTIŞILDI

Strateji Uzmanı Ercan Çitlioğlu, Yaşar Üniversitesi’nde verdiği “Ermeni Sorunu ve Medya” konulu konferansta, “Yıllardır yapılan ihmaller yüzünden Türkiye Cumhuriyeti soykırım suçlaması ile yüz yüze kalıyor” dedi.

Yaşar Üniversitesi Selçuk Yaşar Kampüsü’nde İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü tarafından düzenlenen konferansta Strateji Uzmanı Ercan Çitlioğlu, Ermeni sorunu üzerine bilinmeyenleri öğrenciler ve akademisyenler ile paylaştı. Ermeni soykırımı iddialarının temelsiz olduğunu ve Türkiye’yi hiçbir ülkenin soykırım yapmak ile suçlayamayacağını belirten Çitlioğlu, Türkiye’nin tezini anlatan kitapların çok az olduğunu savundu.

Türkiye’nin yıllar boyu Ermeni sorunu iddialarını çürütecek tezler üretmekte ihmalkar davrandığını öne süren Çitlioğlu, “Yıllardır yapılan ihmaller yüzünden Türkiye Cumhuriyeti soykırım suçlaması ile yüz yüze kalıyor” dedi.

Çitlioğlu, Ermeni sorununda gerçekleri kamuoyuna anlatan kitapların sayısının 10’u geçmeyeceğini söyledi. Çitlioğlu, “Binlerce Ermeni, Suriye’ye gönderildi. Tehcire gönderilen Ermenilerin sağlık sorunları ile ilgili önlemler alındı. Böyle önlemler alan bir devlet nasıl soykırım yapmış olabilir” dedi. Tehcir sırasında kafilelere saldıran kişilerin Divan-ı Harbe verilerek idam edildiğini ve saldırıda bulunanların hapis cezasına çarptırıldığını kaydeden Çitlioğlu, “Hatta, Ermenilerin sağlık sorunları için seyyar hastaneler bile kurulmuştu, bu gibi gerçekleri bilirsek Ermeni soykırımı iddiasının ne kadar temelsiz olduğunu anlayabiliriz” dedi.

Türkiye’ye kimsenin bir insanlık suçu olan soykırımı dayatamayacağını söyleyen Çitlioğlu, üniversitelerin araştırma yapan yerler olduğunu belirterek, üniversitelere ve sivil toplum kuruluşlarına büyük rol düştüğünü vurguladı. Çitlioğlu, ” Soykırım iddiası ile atalarımız suçlanıyor. Bu soykırım yalanına karşı her yerde ve her zaman sesimizi gür çıkarmalıyız.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Nisan 2010 Salı 13:07:04
Güncelleme :27 Nisan 2010 Salı 13:19:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?