5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Türkiye'nin gururu oldu

DOÇ. DR. YETKİNER TÜRKİYE'NİN GURURU OLDU

Türkiye'den bugüne kadar sadece 4 öğretim üyesinin hak ettiği bursu kazanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Yetkiner, 6-27 Eylül tarihleri arasında Amerika'da araştırma yapacak.

Doç. Dr. Yetkiner ayrıca 28 Eylül tarihinde New York'da düzenlenecek olan seminerde, Türkiye'de son 30 yılda yaşanan makro ekonomik gelişmeleri değerlendireceği bir de konuşma yapacak.

İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde sürdürdüğü öğretim üyeliği görevi nedeni ile dönemlik burs yerine 3 haftalık bursu tercih eden Doç. Dr. Yetkiner; “3 hafta içinde oldukça yoğun bir programım olacak. Bu süre zarfında İngilizce olarak hazırlıklarını sürdürdüğüm “İleri Makro İktisat” ders kitabım üzerinde çalışacağım. İleri makro iktisat dersimi takip eden İzmir Ekonomi Üniversitesi Ekonomi Bölümü Doktora öğrencileri ilk elden makro ekonomi kuramındaki yeni gelişmeleri takip etmiş olacaklar” dedi.

Bursun Türkiye'de çok az öğretim üyesi tarafından kazanıldığını söyleyen Doç. Dr. Yetkiner; “Sadece İzmir Ekonomi Üniversitesi için değil Türkiye için önemli bir akademik başarıyı yakaladık. Bizim için çok sevindirici. Bugüne kadar ODTÜ, İTÜ ve Bilkent Üniversitesi'nden sadece 4 öğretim üyesi bu bursu almaya hak kazanmış. Üniversitem adına bu bursu kazanmak çok gurur verici. Ancak esas sevindirici olan bu burs sonunda, akademik olarak kazanacağım ve doktora öğrencilerimiz ile paylaşacağım tecrübeler olacak. 3 haftayı çok yoğun bir şekilde değerlendirerek, yeni eğitim döneminde öğrencilere aktaracağım” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2010 Cumartesi 10:48:01
Güncelleme :21 Ağustos 2010 Cumartesi 11:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?