5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Üç günde sörf öğretiyor

(ÖZEL HABER) - ÜÇ GÜNDE SÖRF ÖĞREN

2007 Dünya Rüzgar Sörf ikincisi Bora Kozanoğlu her yaştan insana üç günde rüzgar sörfünü öğretebileceğini ifade etti.

Çok küçük yaşta rüzgar sörfü ile tanışan Bora Kozanoğlu, son 15 yıldır Türkiye sörf şampiyonu olarak adını altın harflerle en iyiler listesine yazdırdı. Sörf tahtası üzerinde yaptığı hareketlerle izleyenleri şaşkına çeviren Kozanoğlu, "15 yıldır sörf merkezim var. 22 yıldır sörf sporu ile ilgileniyorum. Sörfe çok küçük yaşta başladım. Bizim zamanımızda okullarda yoktu. Ben dergilerden, gazetelerden bakardım sörf sporcularına. Onları takip edip sörf hakkında temel bilgilere sahip oldum. Küçük yaştayken profesyonel sörfçüleri izliyordum. Şimdi izlediğim kişileri yarışlarda geçiyorum" dedi.

Sörfün hobi olarak yapıldığı zaman pahalıya mal olmadığını ancak profesyonel olarak bu sporu yapacak kişiler için yüksek bir maliyetin söz konusu olduğunu ifade eden Kozanoğlu, "Bu sporu profesyonel olarak yapacaksanız pahalı bir spor. F1 yarışlarına benzer bir maliyeti var. Çünkü tenis, basketbol gibi sporlarda sahalar bellidir. Alanın uzunluğu bellidir. Ancak bu sporda mekanlar ve sahanın genişliği her zaman değişir. Rüzgar sörfü çok iyi antrenman gerektiren bir spor dalıdır. Sponsorunuz olmadığı zaman

bu sporu yapmak çok zordur. 2007 yılında almış olduğum bir dünya ikinciliğim var. Anasının karnından sörf tahtası ile doğanları geçiyorum. Her tarafımız denizlerle çevirili" diye konuştu.

 

"2 SAATTE SÖRF ÜZERİNDE GİDEBİLİYORSUN"

Sörf okulunda her yaştan insanın vücut bünyesi ve kilosuna göre sörf tahtaları ve sörf yelkenlerinin olduğunu açıklayan rüzgar adam Kozanoğlu, "10 saatlik bir kurs diliminde öğrencilerimizin çoğu sörfü öğrenebilmiş oluyor. Bu 3 günlük süre içinde yarım saatlik teorik bir ders veriliyor. Ardından kol gücüne göre yelken ve sörf tahtası veriliyor. Yelken sörfü ile dönüşler öğretiliyor. Kara simülatörümüz var. Önce karada ne ile karşılaşacaklarını gösteriyoruz. Bunun sonunda denizde bu sporu daha kolay öğreniyorlar. İlk günün ikinci saatinde sörf tahtası üzerinde gidip gelebiliyorlar. Üç günün sonunda dünyanın her yerinde bu sporu yapabilirsiniz. Bu sporun en güzel yönü, doğa gücüyle yapılması. Benzinsiz, mazotsuz hareket edilebilmesidir" şeklinde konuştu.

 

RÜZGAR ADAM ÜNLÜLERİN DE EĞİTMENİ

Bora Kozanoğlu sahibi olduğu okula birçok ünlü simanın da geldiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Kamer Genç, Ebru Şallı ve eşi Harun Tan da burada eğitim alıyorlardı. Bu spora başlayan bir daha bu sporu bırakamıyor. İş programlarını sörfe göre ayarlayan insanları biliyorum. İstanbul'daki işini gücünü bırakıp buraya sörf yapmaya gelen insanlar var."

Kozanoğlu'nun sörf okuluna gelen öğrenciler ise verilen eğitimden oldukça memnun olduklarını ifade ettiler. Birçok hareketi 2 günde sörf üzerinde yapabildiklerini belirten öğrenciler, "Buraya geleli kısa bir süre oldu. Ama sörf üzerinde çok rahat su üzerinde gidebiliyorum. İlk geldiğimden bugüne çok fark var. İlk gün hareket etmek zor oluyordu ama sonralarında daha rahat su üzerinde gidebiliyoruz" dediler.

Rüzgar sörfünün parlayan yıldızı Bora Kozanoğlu konuşmanın ardından yaptığı rüzgar sörfü gösterisi ile izleyenleri kendisine hayran bıraktı.

(ÖZEL HABER) - ÜÇ GÜNDE SÖRF ÖĞREN
(ÖZEL HABER) - ÜÇ GÜNDE SÖRF ÖĞREN
(ÖZEL HABER) - ÜÇ GÜNDE SÖRF ÖĞREN
(ÖZEL HABER) - ÜÇ GÜNDE SÖRF ÖĞREN
(ÖZEL HABER) - ÜÇ GÜNDE SÖRF ÖĞREN
İHA
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2010 Çarşamba 11:07:01
Güncelleme :7 Temmuz 2010 Çarşamba 14:15:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?