5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Uçan Hollandalı' AASSM'ye konacak

“UÇAN HOLLANDALI” ADNAN SAYGUN’A KONACAK

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi, 24. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında dünyaca ünlü isimleri ağırlamaya hazırlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan ve açıldığı Aralık 2008’den bu yana kentin özellikle uluslararası boyuttaki kültür-sanat yaşamına önemli bir canlılık getiren Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), şimdi de 24. Uluslararası İzmir Festivali’ne hazırlanıyor.

İzmir Festivali’nin açılışı, 16 Haziran 2010 Çarşamba günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde “Dört Piyano, Bir Şef” ile gerçekleşecek. Richard Wagner’in başyapıtlarından “Uçan Hollandalı” Operası, 21 Haziran 2010 Pazartesi günü yine AASSM’de Festival’e konuk olacak. 2 Temmuz günü, dünyaca ünlü besteci Avusturyalı Gustav Mahler’in 150.doğum yılı, İtalyan şef Daniele Gatti yönetimindeki Kraliyet Concertgebouw Orkestrası konseri ile kutlanacak. Orkestra, AASSM’deki konserinde, Wagner’in “Siegfried-Idyll” ve Mahler’in “Symphony No. 5” adlı eserlerini seslendirecek. Yöneticiliğini ve onursal başkanlığını Vladimir Ashkenazy’nin yaptığı Türk – Yunan Gençlik Orkestrası, 12 Temmuz 2010 Pazartesi günü Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde çalacak. İki ülkenin seçkin genç müzisyenlerinden oluşan 102 kişilik orkestrayı Şef Işın Metin yönetecek. Türk ve Yunan bestecilerin eserlerinin yanı sıra çağdaş bestecilerin yapıtlarını yorumlayan Türk- Yunan Gençlik Senfoni Orkestrası, kuruluşlarının üçüncü yılında İzmir’deki ilk konserini Uluslararası İzmir Festivali’nde verecek. İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) tarafından 16 Haziran – 19 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen İzmir Festivali, Büyükşehir Belediyesi’nin desteklerinin yanı sıra; Polonya Büyükelçiliği, İzmir İtalyan Konsolosluğu, İzmir Goethe Enstitüsü ve Fransız Kültür Merkezi’nin işbirliğiyle yapılacak. 24. Uluslararası İzmir Festivali’nin biletleri, Biletix ile Kültürpark Lozan Kapısı’ndaki İKSEV gişesinden satın alınabilecek.

“UÇAN HOLLANDALI” ADNAN SAYGUN’A KONACAK
“UÇAN HOLLANDALI” ADNAN SAYGUN’A KONACAK
İHA
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2010 Pazartesi 10:00:03
Güncelleme :7 Haziran 2010 Pazartesi 17:08:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?