5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

'Üniversite Sınavı Kaldırılsın' eylemi

TOPLANTI SALONUNDA ÜNİVERSİTE SINAVINA KARŞI EYLEM YAPTILAR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Gençlik Kolları öncülüğünde, "Üniversite Sınavı Kaldırılsın" eylemi CHP İzmir İl Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşti. CHP İl Başkanı Ekrem Bulgun'un da katıldığı eyleme Ege Bölgesi'ne bağlı birçok merkezden üye katıldı.

Türkiye'de yolunda gitmeyen bir şeyler olduğunu öne süren CHP Gençlik Kolları İzmir İl Başkanı Derya Kuşdemir, "Halk, kendi arasında yaptığı sohbetlerde sorunun eğitimden yana olduğunu söylemektedir. Resimle, şiirle ilgilenen ve beste yapan padişahlardan, binlerce kitap okuyan Mustafa Kemal'den, sanatın içine tüküren belediye başkanlarına, herhangi bir yabancı dilde iki kelimeyi bir araya getiremeyen başbakanlara geldik. Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmek amacıyla yola çıktık. Fakat

bugün geldiğimiz noktada genç beyinler ezbere alışmış ve yarış atı gibi sürülmektedirler" dedi.

ÖĞRENCİ ARTIK MÜŞTERİ

Eğitimin bir temel hak olmaktan çıktığını belirten Kuşdemir; şöyle konuştu: "Çocuklarımız artık öğrenci değil müşteridir. Biz insan merkezli bir eğitim istiyoruz. Özgür düşünebilen, yaratıcı ve yeteneklerin geliştirildiği bir eğitim istiyoruz. Biz yurttaşlık hak ve sorumluluklarını bilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Her lise mezununun en az bir yabancı dil bilerek okulundan mezun olmasını istiyoruz."

Türkiye'de geniş çaplı bir eğitim reformuna ihtiyaç olduğunu anlatan Kuşdemir, sözlerine şöyle devam etti: "Çocukların test kobayı olmayacağı yeni bir eğitim sistemi yaşama geçirilmeli. Bunun için, Seviye Belirleme Sınavı ve Yükseköğrenime Geçiş Sınavlarına derhal son verilmeli. Kesintisiz 10 yıllık zorunlu eğitime geçilmelidir. Eğitime ayrılan bütçe artırılmalıdır. İki yıllık akademik liseler kurulmalı ve gençler buradan ilgili yüksekokullara sınavsız geçmelidir."

CHP İzmir İl Başkanı Ekrem Bulgun ise; bu hükümetten kurtulmanın tek yolunun CHP'li gençlerin çalışmasına bağlı olduğunu anlatan Kuşdemir, "Gençler olmazsa biz bu işi başaramayız. Ne kadar genç birleşirse başarımız o kadar artacaktır. Bu çalışmayı yapan üst kadroyu kutluyorum. Geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Eylem toplantı salonunda sohbet havasında devam etti.

TOPLANTI SALONUNDA ÜNİVERSİTE SINAVINA KARŞI EYLEM YAPTILAR
TOPLANTI SALONUNDA ÜNİVERSİTE SINAVINA KARŞI EYLEM YAPTILAR
TOPLANTI SALONUNDA ÜNİVERSİTE SINAVINA KARŞI EYLEM YAPTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2010 Pazar 15:05:00
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 00:18:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?