5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

UPS işçileri yürüdü

Tüm Türkiye'de sendikalı olmaları sebebiyle işten çıkarılan 170 UPS işçisi, İzmir'de toplandı. Bornova semtindeki kara yolları müdürlüğü önünde toplanan işçiler aileleriyle birlikte çıkarıldıkları işyerine yürüdü. Güvenlik güçlerinin aldığı önlemler eşliğinde yürüyüş yapan işçilerin çocukları en önde pankartlar taşıyarak eyleme katıldı. Eşlerinin de katıldığı eylemde işçiler, sloganlar eşliğinde yürüyüş yaptı.

Uluslararası Taşımacılık İşçileri Federasyonu, Türkiye'deki UPS işçilerine destek olmak amacı ile 1-15 Eylül tarihleri arasında tüm dünyada küresel bir eylem yapma kararı aldı. Arjantin, Amerika, Güney Afrika, Hindistan, Japonya, Norveç ve Avustralya da eyleme destek vermek için işçileri eylem yaptı. TÜMTİS ve Türk-İş'in organize ettiği eylemde UPS'nin önünde TÜMTİS İzmir şube başkanı Şükrü Günseli konuşma yaptı. Konuşmasında işçilerin son derece kötü koşullarda çalıştırıldığını söyleyen Günseli, şöyle konuştu: "UPS'nin yıllık cirosu ortalama 55 milyar dolar. Bu değerin esas üreticisi işçiler ise Türkiye'de açlık sınırının altında ücretlerle, haftada 6 gün, günde ortalama 10-12 saat ve baskı altında çalışmaktadır. UPS temiz kargo kampanyasına attığı imza ile kargo sektöründe toplumsal açıdan sorumlu bir işveren olacağını taahhüt etmiştir. Ama bu taahhüdü ihlal etmektedir. UPS iş vereni işçileri işsizlik ve açlık korkusuyla terbiye edeceğini düşünmüş olabilir. Ama direnip kazanacağız."

Günseli, işçilerin isteklerini dile getirdikten sonra, "UPS'ye sendika girecek başka yolu yok" diyerek konuşmasını sonlandırdı. Herhangi bir sorunun çıkmadığı eylem sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2010 Çarşamba 15:41:04
Güncelleme :1 Eylül 2010 Çarşamba 17:06:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?