5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Ürettiğimizden fazlasını tüketiyoruz

BAŞKAN KOCAOĞLU EMD YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İzmir Şubesi yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile bir araya geldi. İZFAŞ'daki görüşmede kent ve ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Ülke olarak en büyük problemimiz, ürettiğimizden fazla tüketmek. Bunu aştığımız an, pek çok sorunun da üstesinden gelmiş oluruz” dedi.

Eskiden tasarrufun bir yaşam biçimi olduğunu ancak bugün tüketim konusunda toplumun adeta yarıştığını dönüştüğünü söyleyen Başkan Kocaoğlu, uygulanan istihdam politikalarının yanlışlığına da işaret ederek şunları söyledi: “Üreten kesimi vergilerle zayıflatıyoruz. Girdi maliyetleri enerjiden başlamak üzere çok yüksek. Ayrıca ücret dengesizliğinin bu kadar büyük olduğu bir ülkede çalışma barışını sağlamak mümkün değildir. Aynı işi yapan insanlar arasında 5 veya 6 misli ücret farkı olamaz, olmamalı. Bu söylemlerimle kimseye göz kırpmıyorum. Siyasi bir amacım da yok! Sadece büyük bir kurumun başındaki bir insan olarak hatalı gördüğüm bir konuyu tespit edip vurguluyorum. Bundan herkes kendine pay çıkarabilir.”

AKDENİZ HABER AĞI PROJESİ

İzmir Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Tolga Albay ziyarette, dernek olarak Akdeniz liman kentleri arasında ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla bir proje hazırlığında olduklarını söyledi. Albay, gazetecileri internet üzerinden bir haber ağında birleştirecek projenin yanı sıra İzmir'in yurt dışı fuarlarda tanıtımını sağlayacak süreli yayın çıkartma hedefinden de söz etti.

BAŞKAN KOCAOĞLU EMD YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN KOCAOĞLU EMD YÖNETİMİ İLE BİR ARAYA GELDİ
İHA
Yayın Tarihi : 17 Mart 2010 Çarşamba 10:28:04
Güncelleme :17 Mart 2010 Çarşamba 12:46:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?