5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Usta ve çıraklar buluşacak

DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ İZMİRDE KUTLANIYOR

“Dünya Öykü Günü” için iki günlük “Öykü İşlikleri” etkinliği düzenleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocuk ve genç öykücüleri Türk edebiyat dünyasının ünlü isimlerini buluşturacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nü “Öykü İşlikleri”leriyle kutlayacak. Öykü yazmanın tekniklerinin, kurgulama ve üretim süreçlerine ilişkin örneklerle anlatılacağı işlik çalışmaları, özellikle çocuk ve genç öykücüler yetiştirilmesine yönelik önemli bir etkinlik olacak.

13-14 Şubat 2010 tarihlerinde, Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek İzmir Büyükşehir Belediyesi Öykü Günü’nün onur konuğu ünlü yazar Ayla Kutlu, “Öykü İşlikleri”nin ana teması ise “Çocuk ve Öykü” olarak belirlendi.

“Öykü İşlikleri”ne Dinçer Sümer, İmren Erşen, Ahmet Önel, Gönül Çatalcalı, Zeliha Akçagüner, Gülseren Engin, Savaş Ünlü, Hülya Soyşekerci, Ferda İzbudak Akıncı, Hüseyin Yurttaş, Hidayet Karakuş, Birsen Ferahlı, Mavisel Yener, Faruk Şuyun ve Turhan Günay gibi edebiyat dünyasının önemli isimleri de katkı koyacak.

Geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz İzmirli gazeteci, yazar ve şair Dinçer Sezgin’in adı ise etkinlikler süresince 3 No'lu işlikte yaşatılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Öykü Günleri’nde “Onur Konuğu” Ayla Kutlu adına düzenlenen “Ayla Kutlu Öykücülüğü” adlı bir açık oturum da düzenlenecek.

DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ İZMİRDE KUTLANIYOR
DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ İZMİRDE KUTLANIYOR
DÜNYA ÖYKÜ GÜNÜ İZMİRDE KUTLANIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 8 Şubat 2010 Pazartesi 10:18:03
Güncelleme :8 Şubat 2010 Pazartesi 11:03:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?