19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Uyuşturucu operasyonunda 14 kişi tutuklandı

İzmir'in Urla İlçesi'nde, okul önlerinde uyuşturucu madde satanlara yönelik olarak polis ve jandarma tarafından gerçekleştirilen ve ‘Temiz okul’ adı verilen operasyonda, aralarında bir polis memurununda bulunduğu 14 kişi tutuklandı. Aranan 35 kişi hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Urla'da okul önlerinde esrar, uyuşturucu hap ve eroin satıldığı yönünde şikayetlerin gelmesi üzerine, Savcı Murat Gök, polis ve jandarmaya talimat verip özel ekip kurdurdu. Operasyonda İstanbul, Bursa, Antalya, Şırnak ve Diyarbakır'da bağlantıları bulunan yaklaşık 70 kişilik şebeke elemanlarının telefonları, dört ay önce dinlenmeye alındı. Geçen hafta içinde operasyon için düğmeye basıldı. Şebeke üyelerinin bulunduğu illere ekipler gönderildi. Özel ekipler ve narkotik köpeklerinin desteğiyle düzenlenen operasyonlarda 35 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramada, uyuşturucu hap, esrar, eroin, hint keneviri, 2 tabanca, mermi ve kalaşnikof tüfeğe ait parçalar ele geçirildi. Çetenin iki ayrı kolunun bulunduğu ortaya çıktı. Şebekeyi Urla'da birahane işleten A.A., F.A., su satış bayisi M.A. ve E.A.'nın yönetiği, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru R.Ö.'nün de uyuşturucu satışı yaptığı belirtildi.

Gözaltına alınan 35 kişi işlemlerin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. 5 kişi savcı Murat Gök'ün talimatıyla serbest bırakılırken, 30 kişi tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi. Mahkemeye çıkartılan zanlılardan M.A., E.A., A.A., F.A., M.Y., A.Ç., E.K., M.K., H.T., M.B., M.Y., F.K., S.U. ve polis memuru R.Ö. tutuklandı. Uyuşturucu kullandıkları belirlenen diğer 16 kişinin bir yıl boyunca Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi görmesi kararlaştırıldı.

Savcı Murat Gök, amaçlarının gençleri zehirleyenleri engellemek olduğunu, bu tür kişilere izin vermeyeceklerini belirtti. Olayla ilgili olarak arananan 35 kişi hakkında da gıyabi tutuklama kararı çıkartıldığı bildirildi.
DHA
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2007 Pazartesi 12:17:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?