5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Uzundere’de “hayat” başladı

UZUNDERE’DE “HAYAT” BAŞLADI

Kadifekale heyelan bölgesinde oturan vatandaşlar, Uzundere’deki yeni konutlarına yerleşmeye başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm alanında uyguladığı en önemli çalışmalardan olan proje kapsamında, Uzundere’nin ilk sakinleri evlerine yerleşti.

Elektrik ve sularını üstlerine aldıktan sonra evlerine yerleşmeye başlayan vatandaşlar Uzundere konutlarına hayat verirken, özellikle okulların kapanmasının ardından konut alanındaki nüfusun hızla artacağı bildirildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, TOKİ (Başbakanlık Toplu Konut İdaresi) tarafından yapılan 3080 konuttan 1.764 adedini Kadifekale heyelan bölgesindeki vatandaşlar için, 924’ünü de diğer kentsel dönüşüm çalışmalarında kullanılmak üzere toplam 2688 konutu satın almıştı. Anahtar teslim sürecinin kademeli olarak devam ettiği Uzundere’deki konutlardan toplam 1095 HAK SAHİBİ YARARLANACAK

1978 yılındaki Bakanlar Kurulu kararıyla “afete maruz bölge” ilan edilen 420 bin metrekare (42 hektar) alan üzerindeki İmariye, 19 Mayıs, Vezirağa, Hasan Özdemir, Yeşildere, Kosova, 1.Kadriye, Altay ve Kadifekale mahallelerinde 20 Temmuz 2006 tarihinde kamulaştırma kararı alınmıştı.

“MANZARASI KALE’DEN DAHA GÜZEL”

Yeni evine yerleşen vatandaşlardan Abbas Devabacak, yeni evini çok beğendiğini belirterek; “Kadifekale Çift Minareli Merkez Camii’nden emekliyim. Kadifekale’de de deniz manzaralı 3 katlı evim vardı. Ama heyelan bölgesinde, tehlikeli olduğu için evleri boşaltma kararı alınınca hiç tereddüt etmeden Uzundere’ye gelmeyi kabul ettim. İnşaat sırasında Uzundere’ye gelip bakmıştım, evleri çok beğenmiştim. Buradaki manzara Kadifekale’den çok daha güzel ve her yeri görüyor. Kale’deki bayrağı bile buradan görebiliyoruz. Özellikle emekliler, buradan ev alıp da gelmiyorlarsa büyük hata ediyorlar. Sabahları balkona çıkıp çam kokusunu derin derin içime çekiyorum. Ömrüne ömür katmak isteyen gelir buraya. Sıcak havalarda bile özellikle balkon serin oluyor, yayla havası var. Gürültüsü yok. Allah razı olsun diyoruz, çok mutluyuz” dedi.

UZUNDERE’DE “HAYAT” BAŞLADI
UZUNDERE’DE “HAYAT” BAŞLADI
UZUNDERE’DE “HAYAT” BAŞLADI
UZUNDERE’DE “HAYAT” BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2010 Cumartesi 10:23:00
Güncelleme :12 Haziran 2010 Cumartesi 19:00:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?