26
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

V.Gönül, şehit aileleri ile iftar yaptı

Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından verilen iftar yemeğinde şehit polis aileleri ve gazilerle biraraya geldi.


İftar yemeğinde Bakan Gönül'ün yanısıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Saadet Öner ile çok sayıda şehit polis yakını ve gazi katıldı.

Davette konuşan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, şehit aileleri ve meslektaşlarının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Anadolu'nun vatan olabilmesi için 8 milyon şehidin verildiğini belirten Çapkın, "Sizler en son şehitlerimizin yakınlarısınız. Yarası kanayan yakınlarımızsınız.


Sizler bizim bir parçamızsınız. Her zaman yanyana, kol kolayız, öyle de olmak zorundayız" dedi.
Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ise, Türkiye'nin sıradan bir ülke olmadığını, tarihinin dünya ülkeleri içinde mümtaz bir yere sahip olduğunu söyledi. Türkiye'nin herkesin gözünü diktiği bir coğrafyada bulunduğunu belirten Bakan Gönül, "Üç eşkiyaya karşı değil, tüm düyaya karşı bir mücadele veriyoruz. Dışarıdan organize edilmiş, uşaklaştırılmış insanlara karşı mücadele veriyoruz. Biliyoruz ki şehitler ölmez. Onların mekanı cennettir. Şehadet onlara öyle bir haz vermiştir ki, dönüp yeniden şehit olmak
isterler" diye konuştu.


Konuşmaların ardından Bakan Gönül, Şehit Polis Aileleri Derneği Başkanı Saadet Öner'e günün anısına bir plaket takdim etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2007 Cumartesi 04:58:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?