19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Vatan Bilgisayar İzmir'de atağa geçti

Türkiye'ye teknoloji perakendeciliğinde iddiasını sürdüren Vatan Bilgisayar, İzmir'deki yeni mağazasıyla Ege'nin teknoloji durağı oldu. Bölge insanının heyecanını paylaşarak atağa geçen Vatan Bilgisayar; İzmir'deki hiperstore'unda istihdamı yüzde 15 artırmayı ve cirosunu 120 milyon dolara yükseltmeyi hedefliyor. 

400 farklı teknoloji markasına ait 9 bin ürün çeşidini Türkiye'ye getirdiği hiperstore konseptiyle sunan, teknoloji perakendeciliğinin gelişip büyümesinde öncü Vatan Bilgisayar'ın 2006'da açıldığında 7 bin metrekarelik alanıyla Türkiye'nin en büyüğü olan İzmir hiperstore'u halen Ege'nin en büyük teknoloji merkezi olma unvanını elinde bulunduruyor. 

İzmir Vatan Bilgisayar, kurulduğu günden bu yana yalnızca İzmirlilerin değil tüm Ege'nin teknoloji ihtiyacını karşılamasıyla da öne çıkıyor. Açıldığı günden bugüne bölge insanının teknolojiye olan merakını gideren Vatan Bilgisayar İzmir'de birçok yeniliğe imza atmaya hazırlanıyor. Daha önce Ankara'da başlattığı dev Sosyal Sorumluluk Projesi'ni İzmir'de de uygulamaya karar veren Vatan Bilgisayar, çok yakında bilgisayar eğitimine başlayacak. 'Herkes Bilgisayar Öğrensin' sloganıyla başlayan proje kapsamında, İzmir'deki hiperstoreda her yaştan ve her eğitim düzeyinden dileyen herkese 80 saatlik ücretsiz temel bilgisayar eğitimi verilecek. Eğitimini tamamlayan öğrenciler, tüm dünyada geçerliliği olan Avrupa Bilgisayar Kullanım Sertifikası ECDL'yi alabilecek seviyeye ulaşmış olacak. 

127 kişinin çalıştığı İzmir hiperstoreunda yüzde 15'lik istihdam artışına hazırlanan Vatan Bilgisayar, böylece İzmirlilere yeni iş imkânı yaratmanın mutluluğunu yaşayacak. Satışlarda Topkapı, Bostancı ve Ankara hiperstor'larının ardından 4. sırada gelen ve satış artış hızı en yüksek olan İzmir hiperstore'unda 2008 yılı için 120 milyon dolar ciro hedefleniyor. İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya gelen Vatan Bilgisayar Genel Müdürü Hasan Vatan, İzmir hiperstoreunun Vatan Bilgisayar'ın gözdesi olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Vatan Bilgisayar olarak bu yıl 25. yılımız kutluyoruz. İstanbul, Ankara, Adana, Bursa ve Konya gibi İzmir mağazasına yönelik büyük hedeflerimiz ve projelerimiz var. En kısa zamanda bunları hayata geçireceğiz. İzmir'de amacımız, hem İzmir'i hak ettiği bol çeşitteki teknolojik ürünleri en cazip ödeme fırsatları ile buluşturmak hem de ek istihdam yaratmak. Bugün İzmir mağazamızda 127 kişi görev yapıyor. Her bir kişiyi 4 kişilik bir aile olarak düşünürsek 600'den fazla kişinin geçim kaynağı sağlayabilmek bizim için büyük önem taşıyor. Amacımız, İzmir'in iyi eğitimli, insan ilişkilerinde başarılı, yetişmiş iş gücüne daha da geniş bir istihdam sağlamak. Bunun için de en kısa zamanda harekete geçeceğiz." En büyük hedeflerinin ise Türkiye'nin diğer bölgelerinde de benzer yatırımlar yaparak, yerli sermayenin gücünü, gerek yerel ekonomilerin canlanmasında, gerekse yerel iş gücüne istihdam sağlanmasında kullanmak olduğunu vurgulayan Hasan Vatan, sözlerini şöyle tamamladı: " Vatan Bilgisayar olarak hedefimiz oldukça büyük; 2010 yılında Türkiye ekonomisindeki ilk 10 özel sektör firması arasında yer almayı hedefliyoruz."

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2007 Cumartesi 17:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?