5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Vatandaşın sağlığı uzmanlara emanet

VATANDAŞIN SAĞLIĞI UZMANLARA EMANET

Konak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü, “koruyucu hekimlik” kapsamında sağlık taramalarını çeşitli semtlerde sürdürüyor.

Gültepe ve Yenişehir semtlerinden sonra Kemeraltı bölgesinde çalışmalarını sürdüren sağlık işleri ekipleri, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştılar.

Vatandaşların ücretsiz kalp, tansiyon, kolesterol ve kan testleri yapıldı. Halkın sağlığı ile yakından ilgilendiklerini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, taramaların her semtte gerçekleştirileceğini ve yaygınlaştırılacağını söyledi.

Gültepe ve Yenişehir semtlerinde sağlık taramalarını tamamladıklarını hatırlatan Tartan, taramalarda uzman kurumlarla işbirliği yaptıklarını ifade etti. Hastalıklarla mücadele için broşürler dağıtarak vatandaşların bilgilendirildiğini dile getiren Tartan, “Vatandaşlarımıza ücretsiz olarak çeşitli testler yapıyoruz. Bu testler daha sonra uzman doktorlar tarafından değerlendiriliyor. Test sonuçlarının risk taşıması durumunda vatandaşımız hemen hastaneye yönlendiriyoruz. Atatürk Devlet Hastanesi ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ile ortak çalışma yürüterek kadınlarımıza kanserden koruma yolları hakkında bilgilendiriyoruz. Kadınlarımıza ücretsiz mamografi ve smear testleri yapıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülen çalışmalarla ilköğretim öğrencilerine beslenme, hijyen eğitimi veriyoruz. Gediz Tıp Merkezi Göz Polikliniği ile çocuklara göz taramaları yapıyoruz” dedi.

VATANDAŞIN SAĞLIĞI UZMANLARA EMANET
VATANDAŞIN SAĞLIĞI UZMANLARA EMANET
VATANDAŞIN SAĞLIĞI UZMANLARA EMANET
VATANDAŞIN SAĞLIĞI UZMANLARA EMANET
VATANDAŞIN SAĞLIĞI UZMANLARA EMANET
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 11:06:04
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 11:09:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?