5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Vitamin büfeleri serinletiyor

SICAKLIKLAR ARTARKEN ÖDEMİŞ’TE VİTAMİN BÜFELERİ SERİNLETİYOR

Mevsim normallerinin yedi kat üzerinde yağış alan Haziran ayının ardından Temmuz ayı ile birlikte sıcaklar mevsim normallerinin de üzerine çıkmaya başladı. Serin başlayan yaz kendisini iyice hissettirirken, dün öğle saatlerinde Saracoğlu Caddesi’ndeki termometreler 42 dereceyi gösterdi. İki gündür etkili olan sıcaklar bunalttı.

Sıcaklığın artışı ile birlikte vatandaşlar serinlemek için vitamin büfelerinde satışa sunulan soğuk meşrubatlara yöneldi. 50 kuruş olan fiyatın değişmediği büfelerde soğuk olarak taze sıkılmış kavun, karpuz, şeftali, kayısı ve çilek suları satışa çıkarılırken, kışın da satışta olan muzlu süte ilave çilekli süt de satılmaya başlandı. Büfelerdeki yeni içecekler buzla serin tutulduğu görüldü.

Uzmanlar yaz aylarındaki aşırı sıcaklarda yaşanan su kaybına karşı bolca su ve meyve suyu tüketmeyi önerirken, sıcakların hafta sonunda da etkili olması bekleniyor. Bugün ve yarın Ödemiş’te yüzde 80 nem oranı ile sıcaklığın en yüksek 36 dereceye ulaşacağı tahmin ediliyor.

Kentin değişik yerlerine yerleştirdikleri Vitamin Büfeleri’nin büyük bir ihtiyacı karşıladığını belirten Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin; “Ödemiş Belediyesi olarak 28 Aralık 2009 tarihinde hizmete giren vitamin büfeleri yaz ayları boyunca da serinletici, buz gibi yaz meyveleriyle halkımıza hizmet vermeye devam ediyor. Tayyare Parkı köşesi, Garaj karşısı ve Sanayi Sitesi içinde olmak üzere 3 ayrı yerde hizmet vermekte olan vitamin büfelerde, kış sezonu boyunca satılan portakal, mandalina, elma, greyfurt suyu ve muzlu süt Ödemişliler tarafından büyük ilgi görmüştü. Yaz aylarının gelmesiyle, kış meyvelerinin yerini buz gibi çilek, kayısı, şeftali, karpuz, kavun suyu ile muzlu ve çilekli süt aldı. 200 cc bardağı 50 kuruştan satılmaya devam edilen meyve sularına vatandaşlarımızın ilgisi devam ediyor. Pazar günü hariç haftanın 6 günü saat 08.30-19.30 arası hizmet veren vitamin büfelerinde günde yaklaşık 2.000 bardak meyve suyu tüketiliyor” şeklinde konuştu.

SICAKLIKLAR ARTARKEN ÖDEMİŞ’TE VİTAMİN BÜFELERİ SERİNLETİYOR
SICAKLIKLAR ARTARKEN ÖDEMİŞ’TE VİTAMİN BÜFELERİ SERİNLETİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 3 Temmuz 2010 Cumartesi 17:13:01
Güncelleme :3 Temmuz 2010 Cumartesi 17:45:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?