5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yakalanmamak için 4. kattan atladı

YAKALANMAMAK İÇİN 4. KATTAN ATLADI

İzmir'de, kendini jandarmada görevli Astsubay olarak tanıtarak çok sayıda vatandaşı dolandıran bir kişi yakalandı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerine başvuran bir vatandaşın, Aydın'dan İzmir'e otoban üzerinden gelirken otostop yaparak binen bir kişinin kendisini jandarmada görevli Astsubay olarak tanıttığını, askeriye de kullanılmayan dizüstü bilgisayarların satılacağını uygun fiyata kendilerine verebileceğini söyleyip dolandırdığını belirtti. Bunun üzerine çalışma başlatıldı.

Yapılan çalışmada son zamanlarda otoban üzerinde aynı yöntemle dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi.

Otostop yaparak araca binen şahsın vatandaşlara güven sağladıktan sonra ucuz bilgisayar satma vaadiyle bin ila bin 500 TL arası nakit para aldığı, vatandaşları herhangi bir işyerinin önüne getirip; "Sen burada bekle ben dizüstü bilgisayarı alıp geliyorum" diyerek firar ettiği öğrenildi. Zanlı ile ilgili yapılan çalışmalar da dolandırıcılık olaylarını gerçekleştiren şüphelinin A.G. isimli şahıs olduğu tespit edildi. Kimliği tespit edilen zanlının ayrıca 30 değişik suçtan 'yakalandı' kaydı bulunduğu bunların haricinde şüphelinin Karacabey İlçe Emniyet Müdürlüğü'nce hırsızlık suçundan 10 ay kesinleşmiş hapis cezası, Boğazlıyan Emniyet Müdürlüğü'nce 6 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası ve Antalya İl Emniyet Müdürlüğü'nce dolandırıcılık suçundan ayrıca Saruhanlı Emniyet Müdürlüğü'nce cezaevi firarisi olarak arandığı belirlendi.

2005 yılında TSK'da Jandarma Uzman Çavuş olarak görev yaptığı sırada görev arkadaşlarını ve görev yaptığı yerde esnafı dolandırdığından dolayı meslekten ihraç edildiği tespit edilen zanlı A.G.'nin yakalanması çalışma başlatıldı.

Üçkuyular semtinde zanlının ikamet ettiğini belirleyen ekipler gerekli tertibatı alarak operasyon düzenledi. Ekipleri fark eden zanlı yakalanma korkusundan endişe ederek kaçmaya çalıştı. 4. katta bulunan dairesinin arka balkonundan atlayan A.G. yere düşerek yaralandı. Ekipler tarafından yakalanan zanlı tedavisi için Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede müşahade altında olan zanlı evrak üzerinden tutuklanarak jandarmaya teslim edildi.

YAKALANMAMAK İÇİN 4. KATTAN ATLADI
İHA
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2010 Perşembe 14:36:00
Güncelleme :6 Mayıs 2010 Perşembe 16:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?