19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yamanlar Koleji'ne Dünya Kalite belgesi

Uluslararası Bilim Olimpiyatlarında elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları uyguladığı eğitim sistemine getirdiği kalite anlayışını uluslar arası kalite belgesi olan ISO 9001 ve ISO 22000 Kalite Yönetim Sistemi ile perçinledi. 

Kuruluşunun 25. yılında eğitim, sanat, spor ve bilimde başarılarla dolu geçmişiyle eğitim sistemine kalite anlayışını getiren Yamanlar Koleji, Türkiyede ISO 9001 ve ISO 22000 kalite belgesi alan sayılı okullarından oldu. KAS Uluslar arası Sertifikasyon Genel Müdürü Yusuf Arpacıoğlu "3,5 ay öncesinde çalışmalara başladık. ISO uygulaması eğitim kurumlarını yarış haline sokan bir kalite anlayışını getiriyor. Yamanlar Eğitim Kurumları bu belgenin bütün gereklerini yerine getirmiştir. Bir çok okul müracat etmesine rağmen bu belgeyi almayı başaramadı. Bundan sonraki iş ise bu belgenin gerekliliğini yerine getirmektir. Biz de bunun takipçisi olacağız" dedi. 

Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap ise, "3 Lisemiz 6 İlkokulumuz ile kurumsallaşmayı hızlı bir şekilde gerçekleştirmek ve Uluslar arası kriterlere uyum sağlamak için ISO 9001 ve ISO 22000 belgeleri müracaatında bulunduk. Okulumuzun tüm çalışanları kalite hedeflerinin içselleştirilmesi amacıyla yoğun hizmet içi eğitime ve oryantasyon programına tabii tutuldular ve hayalimizdeki sistem aksaksız uygulanmaya başlandı. Ne mutludur ki yapılan denetimler sonucunda bu belgeyi almaya hak kazandık. Okulumuz böylece bu belgeye sahip ülke çapındaki az sayıdaki okulun arasına girmeyi başardı" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2007 Cuma 12:30:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?