5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yamanlar'dan sanat olimpiyatı

SANAT İÇİN OLİMPİYAT

İzmir Özel Yamanlar Eğitim Kurumları, 'hayatta başarılı olmak için yüksek notların tek başına yeterli olmayacağı' inancıyla Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek Sanat Eğitimi Tasarım Olimpiyatı (SEPTO) düzenliyor.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olimpiyata katılan Türkiye geneli ilköğretim okulu öğrencileri, bu yıl da sanata, tasarıma dair hünerlerini yarıştıracak. Sanatçı çocuklar, rekreasyon, oyuncak tasarımı, dramatizasyon, pandomim, kaligrafi ve enstrüman kategorilerinde kürsüye çıkmaya çalışacak. Geçen yıl 47 ilin, 456 okulundan 1200 öğrencinin yarıştığı olimpiyata bu yılda Edirne'den Kars'a birçok öğrencinin katılması bekleniyor.

Bu tür organizasyonların Türkiye'de fen bilimleri ya da sosyal bilimler üzerine düzenlendiğini dile getiren Özel Yamanlar Eğitim Kurumları Genel Müdürü Sebahattin Kasap “Türkiye'de bir ilki gerçekleştirmek üzere kolları sıvadık. Geleceğin sanat entelektüellerini yetiştirip yönlendirmeyi ve yeteneklerinin gelişmesine katkıda bulunmayı hedefledik. Sanata meraklı çocuklarımızı hünerlerini sergilemek üzere İzmire davet ediyoruz. www.septo.org adresli internet sitemizde de bu davetimizi herkesle paylaşıyoruz” dedi.

Yarışma takvimi şöyle açıklandı; E-posta ile son başvuru tarihi: 26 Nisan 2010, Ön eleme değerlendirilmesi: 27 Nisan 2010, Finalistlerin ilanı: 28 Nisan 2010, Sergi-değerlendirme tarihi: 8 Mayıs 2010 Cumartesi Ödül töreni: 8 Mayıs 2010 Saat: 20.00.

SANAT İÇİN OLİMPİYAT
SANAT İÇİN OLİMPİYAT
SANAT İÇİN OLİMPİYAT
SANAT İÇİN OLİMPİYAT
İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 14:37:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:42:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?