5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yangını gözyaşlarıyla izlediler!

İZMİR'DE ORMAN YANGINI

Güzelbahçe Atatürk Mahallesi'nde bulunan Gençlik Ormanı'nda dün saat 17.00 sıralarında çıkan yangın, belediye ekipleri, Seferihisar Orman İşletme Şefliği ile Güzelbahçe İtfaiyesi'nin zamanında müdahalesi ile büyümeden durduruldu.

Belediye personeli, 6 yıl önce kendi elleriyle diktikleri fidanlarla oluşturdukları ormanın yanışını gözyaşlarıyla izledi. Seferihisar Orman Şefi Mustafa Pervanlar, 1,5 dönümde yaklaşık 170 ile 200 arası fıstık çamının yandığını belirtirken, olay yerine gelen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce yetkililerden bilgi aldı.

"500 GİTTİ, 5 BİN DİKİLECEK"

Güzelbahçe Gençlik Ormanı'nda çıkan yangında yanan fıstık çamlarının yerine yenilerinin dikileceğini belirten Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, "500 canımız gitti, 5 bin fidanımızı yeniden yeşerteceğiz. Güzelbahçe için talihsiz bir olay yaşadık bugün. Gerçekten canımız yandı. 6 yıl önce belediye personelimiz ve okullarımızın hep birlikte dikimini gerçekleştirdiği bu ormana 'Gençlik Ormanı' adını vermiştik. Çünkü burada gençler, genç fidanlar dikti. Şimdi içimiz yanıyor. Bir çocuk yetiştirmek

gibidir bir ağacı dikip büyütmek. Ama burada 500 evladımız gitti, biz 5 bin evladımızı yeniden yeşerteceğiz. Belediye ekiplerimizin yangını görür görmez müdahale etmesi, olası bir felaketi önledi. Seferihisar Orman İşletme Şefliği ile Güzelbahçe İtfaiyesi'nin destek vermesiyle belki de büyük bir facia önlendi. Yaz sezonunun başlamasıyla orman yangınları da artacaktır. Bu yüzden özellikle evleri ormana yakın olan vatandaşlarımıza sesleniyorum, daha dikkatli olsunlar. Güzelbahçe, yeşil doğasıyla güzel bir

ilçe, bu doku bozulursa bir daha yerine gelmesi çok uzun yılları alır. Bu yüzden vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.

Orman bölgesinde en az bir ekibin bulunduğunu söyleyen Seferihisar Orman Şefi Mustafa Pervanlar ekiplerin 24 saat hazır olduğunu belirterek, vatandaşların herhangi bir durumda ALO 177 hattını arayarak yangın ihbarında bulunabileceklerini söyledi.

İZMİR'DE ORMAN YANGINI
İZMİR'DE ORMAN YANGINI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2010 Cumartesi 11:42:03
Güncelleme :26 Haziran 2010 Cumartesi 13:20:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?