5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yarım milyonluk destek

YARIM MİLYONLUK DESTEK

Kente özel tek kredi kartı olan TEB Bonus İzmirim Card'ı tasarlayan Türk Ekonomi Bankası (TEB) ile İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı (İZTO)'nun “Spor Kulüplerine Destek Projesi” kapsamında oluşturduğu fondan, bugüne kadar İzmir'in beş temsilcisine 500 bin TL'yi bulan destek sağlandı. 26 Kasım 2009'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde yapılan lansmanla startı verilen proje çerçevesinde, Altay, Bucaspor, Karşıyaka, Altınordu ve İzmirspor kasalarına toplam 471 bin 500 TL koydu.

Kulüplere başarıya endeksli olarak kaynak aktaran fondan en fazla yararlanan kulüp, Birinci Lig'de son üç haftaya, en yakın takipçisi Adanaspor'un 4 puan önünde giren Bucaspor oldu. Sarı-lacivertli ekip, 26 Kasım'dan bu yana 161 bin TL prim kazandı. Bunun 35 bin TL'sini, geriye dönük başarı primi olarak alan Bucaspor, 126 bin TL'yi ise ilk 6'da olduğu ve puan kazandığı maçlardan sağladı. Karşıyaka, 35'i giriş primi olmak üzere toplam 140 bin TL alırken, Altay ise 122 bin 500 TL prim hak etti. İzmir'in 3. Lig'deki iki temsilcisinden Altınordu 28 bin, İzmirspor ise 20 bin TL'lik primi kasasına koydu.

İzmir'de spor kulüplerinin çok ciddi ekonomik sorunlarla boğuştuğunu, vurgulayan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, son haftalar öncesinde herkese; “Elinizden geleni yapın” çağrısında bulundu. Bucaspor'un, İzmir'in 2003'ten bu yana devam eden kötü talihini yenmesi için önemli bir fırsat yakaladığını, Altay ile Karşıyaka'nın ise play-off'ta bu kez başarılı olacağına inandığını belirten Demirtaş; “İzmir olarak, sadece TEB ve İTO Vakfı'nın destek verdiği kulüplerimize herkes teşekkür borçlu. Çünkü bu kulüpler sadece kendileri için değil, İzmir'in makus talihini de yenmek için mücadele veriyorlar. Ve bu kent sezon sonunda ortaya çıkan tablo her ne olursa olsun bu kulüplere, kendilerini onurlandırdığı için teşekkür etmelidir” dedi. Bir kentte ticaretin ve ekonominin canlanması için sporun çok önemli bir araç olduğunu da kaydeden Demirtaş; “Geçtiğimiz yıllarda İzmir takımları Süper Lig'de yer alırken her haftasonu kentin nasıl canlandığını, İzmir'de kupa finalleri oynandığında lokantaların, otellerin nasıl dolduğunu hepimiz hatırlıyoruz. Bu sene elde edilecek başarı sonucunda İzmir'in hak ettiği yer olan Süper Lig'e dönmesi ekonomiye de canlılık getirecektir. Bu başarıda bir parça payımız varsa ne mutlu bize” dedi.

TEB Ege Bölge Yöneticisi Gökhan Sertsöz ise olaya tamamen bir sosyal sorumluluk projesi olarak baktıklarını, İzmir'de sporu hayatın vazgeçilmez bir parçası olarak gördüklerini ifade ederek; “Başarı; sürekli ve daha yüksek geliri, markalaşmayı, ünü ve taraftarı çeken en önemli faktör. İki sezon önce 300-400 kişiye oynayan Bucaspor, bugün geldiği noktada maçtan saatler önce bilet satış gişelerini kapatıyor. Türkiye'de herkes, 700 bin nüfuslu bir ilçe takımının ulaştığı noktayı konuşuyor. Kalıcı ve sürekli gelirler elde ediyorlar. Bucaspor'un, Altay veya Karşıyaka'nın bu konuma gelmesinde en küçük bir katkımız varsa bundan büyük gurur duyarız. Türk Ekonomi Bankası olarak İzmir'de futbolun gelişimine İTO Vakfı ile birlikte aktardığımız bu kaynakla İzmir'de spor kulüplerine destek için hazırlanan tek proje olması açısından da bizim için önemlidir” diye konuştu.

YARIM MİLYONLUK DESTEK
İHA
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2010 Cuma 13:22:04
Güncelleme :23 Nisan 2010 Cuma 14:15:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?