5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yasadışı kürtaja suçüstü!

YASA DIŞI KÜRTAJ YAPAN DOKTOR YAKALANDI

İzmir Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, aldıkları bir ihbarı değerlendirerek, 5 aylık hamile bir kadını kürtaj yapacak olan doktoru suçüstü yakaladı.

Yapılan incelemede doktorun muayenehanesinin ruhsatsız olduğu belirlenirken, Tepecik Doğum Hastanesi'nde görevli doktorun daha önce de çok sayıda kişiyi yasal süreyi aşmasına rağmen kürtaj yaptığı öğrenildi. Doktorun muayenehanesindeki buzdolabının içinde beze sarılı halde 5 cenin bulundu.

Edinilen bilgiye göre Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Tepecik Doğum Hastanesi'nde görevli 53 yaşındaki Dr. İ.T.'nin 5 aylık hamile olan B.A.'yı (20) kürtaj yapacağı ihbarı üzerine harekete geçti. İ.T.'nin Alsancak semtindeki muayenehanesine düzenlenen operasyonda İ.T. isimli doktor, B.A. isimli 5 aylık hamile kadını kürtaj yapmak için hazırlık yaptığı sırada yakaladı.

Gözaltına alınan zanlının, muayenehanesinin ruhsatsız olduğu belirlenirken, yapılan aramada çok sayıda kadına ait, üzerinde "Yapılacak kürtaj sonrasında yaşanacak olumsuzluklardan doktor sorumlu değildir" yazılı belge bulundu. Yapılan aramalarda ayrıca muayenehanenin buzdolabında beze sarılı halde 5 cenin bulundu. Kürtajı İ.T.'ye 3 bin TL karşılığında yaptırdığını söyleyen B.A., alınan ifadesinin ardından savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı. Olayla ilgili yürütülen soruşturmalar kapsamında Doktor İ.T.'nin önceki tarihlerde kürtaj yaptığı şahıslara da ulaşan Cinayet Bürosu ekipleri, bu şahısların da yüksek miktarda para karşılığında anlaşarak zamanı geçmiş çocuklarını aldırttıkları, çocuk aldırtan bayanların bir kısmının ise yaşının küçük olduğunu belirledi. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda ifadesi alınan İ.T., tamamlanan işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2010 Çarşamba 19:12:04
Güncelleme :12 Mayıs 2010 Çarşamba 23:25:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?