5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yaz geldi yangına dikkat

YAZ GELDİ YANGINA DİKKAT

Kış aylarında bol miktarda yağış alan İzmir'de, yaz aylarının gelmesiyle birlikte özellikle ot ve orman yangınlarda artış oldu. İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı yetkilileri, geçtiğimiz kış çok yağan yağmurların ardından, ormanlık alanlardaki ot yoğunluğunun da arttığını, dolayısıyla yaz aylarında kuruyan otların yanma ihtimalinin yükseldiğini belirttiler. Yetkililer, vatandaşları tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyardılar.

İtfaiye yetkilileri, 2010 yılı başından bu yana meydana gelen ot yangınlarında büyük bir artış olduğunu söylediler. Yetkililer, “Kış aylarında çok az olan ot yangınları, yaz başında aniden fazlalaşıyor. Ocak ayında 7, Şubat ayında 5, Mart ayında 16 yangın tespit ettik. Nisan ayında bu rakam 45'e yükselirken, Mayıs ayında ise 422 ot yangınına müdahale ettik. Haziran ayının ilk 15 gününde bile 133 ot yangını meydana geldi” dediler.

2009'DA BİNLERCE YANGIN

Vatandaşların ot ve orman yangınlarına neden olmamak için dikkatli ve olmaları gerektiğinin altını çizen yetkililer; “2009 yılında Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında toplam 7 orman ve fidanlık yangını, 132 ot yangını tespit ettik. Mayıs, Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında ise 53 orman ve fidanlık yangını, 2 bin 864 ot yangınına müdahale ettik. Ne yazık ki, tam sönmeden atılan bir sigara izmariti, ülkemiz için çok kıymetli olan ormanlarımızı bir anda küle dönüştürebiliyor. Kent içinde de hemşehrilerimiz yangına sebep vermemek için çok dikkatli olmalılar” diye konuştular.

YAZ GELDİ YANGINA DİKKAT
YAZ GELDİ YANGINA DİKKAT
İHA
Yayın Tarihi : 23 Haziran 2010 Çarşamba 10:35:02
Güncelleme :23 Haziran 2010 Çarşamba 10:40:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?