5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yeni fuar alanı için ihale 12 Şubat’ta

İZMİR’İN YENİ FUAR ALANI İÇİN İLK İHALE 12 ŞUBAT’TA

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamulaştırmalarını tamamladığı Gaziemir’deki yeni fuar alanı için proje ihalesine çıkmaya hazırlanıyor.

İzmir’i “Fuarlar ve kongreler kenti” yapma hedefinde önemli adımlar atan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir’deki 337 dönüm alan üzerinde yeni fuar alanı yapmak için sürdürdüğü çalışmaları hızlandırdı. Kamulaştırma çalışmalarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, şimdi yeni fuar alanının projesi için ilk ihaleye hazırlanıyor. “Gaziemir yeni fuar alanı uygulama projelerinin yaptırılması için danışmanlık hizmeti alınması’nı kapsayan ihale, 12 Şubat 2010 Cuma günü yapılacak.

2006 Mart ayında kamulaştırma işlemlerine başlanan 337 dönüm alan için toplamda 26 milyon lira kamulaştırma bedeli ödeyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni fuar alanının tamamlanması ile birlikte kentte 365 gün fuar düzenlenmesinin önünü açmayı hedefliyor.

YENİ FUAR ALANININ ÖZELLİKLERİ

Gaziemir’de, İzmir Çevre Yolu ile ESBAŞ arasında bulunan alanda yapılacak olan Yeni Fuar Alanı yaklaşık 80.000 metrekarelik sergi hollerine ek olarak genişleme alanına sahip olacak. Gelen talebe göre, sergi hollerine ek yapılarak fuar alanı genişletilebilecek. Yeni fuar alanında sergi hollerinin yanı sıra, kokteyl alanı, seminer salonları ve firmalara yönelik görüşme odaları yapılacağı, yaklaşık 25 bin metrekare sosyal donatı alanı olarak kullanılabileceği açıklandı. Yeni fuar alanının, çağdaş mekanların yanı sıra, teknik ve sosyal altyapı donanımlarıyla büyük boyutlu ihtisas fuarlarının gereksinimlerini karşılayabilecek niteliklere sahip olacağı ve şehir içi ulaşım, konaklama ve hizmet alanlarına yakın konumuyla, fuar katılımcılarının yanı sıra kentlilerin de yeni fuar alanına kolayca ulaşabilecekleri kaydedildi.

İZMİR’İN YENİ FUAR ALANI İÇİN İLK İHALE 12 ŞUBAT’TA
İZMİR’İN YENİ FUAR ALANI İÇİN İLK İHALE 12 ŞUBAT’TA
İZMİR’İN YENİ FUAR ALANI İÇİN İLK İHALE 12 ŞUBAT’TA
İZMİR’İN YENİ FUAR ALANI İÇİN İLK İHALE 12 ŞUBAT’TA
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2010 Cumartesi 10:17:00
Güncelleme :6 Şubat 2010 Cumartesi 10:39:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?