5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yere değil torbaya!

YERE DEĞİL TORBAYA

İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, yeşil alanlarda tüketilen kabuklu yiyeceklerin hem toprak ve çimlere verdiği zarara dikkat çekmek hem de çevrenin temiz tutulmasını sağlamak amacıyla kentin sahil bandında, kağıt torba ve bilgilendirme broşürü dağıtımına başladı.

Akşam saatlerinde Kordon'da dolaşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıtası ile Tarım ve Park Bahçeler ekipleri, vatandaşlara kağıt torba vererek kabuklu yiyecek atıklarını torbada biriktirip çöp kutularına atmaları tavsiyesinde bulundu.

“İzmir hepimizin evi, evimizi temiz tutalım”, “Harekete geçmezsek yarın çok geç olabilir” sloganlarıyla hazırladıkları bilgilendirme broşürlerini ve kağıt torbalaları kentin sahil bandında dağıtmaya devam edeceklerini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı yetkilileri; “Her insan, temiz bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Sahil bandında özellikle havaların ısınmasıyla birlikte yoğun olarak vatandaşlarımız kabuklu yiyecek tüketiyor ve bunlar yere atıldığı hem çevre kirliliği oluyor hem de yeşil alanlara ciddi zarar veriliyor. Çimler arasında kalan çekirdek kabuklarının tutu, alanın sulanmasıyla birlikte toprağa karışıyor ve bir süre sonra çimlerin kurumasına yol açıyor. Vatandaşlarımızın bu konuda daha duyarlı olmasını ve kabuklu yiyeceklerini dağıttımız kağıt torbalara atmalarını rica ediyoruz” diye konuştu.

Belediye ekiplerinin dağıttığı kağıt torbaları alan vatandaşlar çevre konusundaki bu örnek kampanyayı destekleyeceklerini belirttti.

YERE DEĞİL TORBAYA
YERE DEĞİL TORBAYA
YERE DEĞİL TORBAYA
YERE DEĞİL TORBAYA
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 10:15:03
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:43:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?