5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yeşil Ev kapılarını açtı

ÇEVRECİ PROJE OLAN YEŞİL EV KAPILARINI AÇTI

Güneşin sıcaklığı, rüzgarın şiddeti ile kendi elektriğini kendi kendine üreten Yeşil Ev Projesi İzmir'de hayata geçti. Hiçbir şekilde dışarıdan elektrik almadan kendi elektriğini güneşten ve rüzgardan üreten Yeşil Ev Projesindeki amaç çevre duyarlılığını artırmak ve yenilenebilir enerji kaynaklarını yeni nesillere aktarmak olarak hedefleniyor.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) tarafından gerçekleştirilen Yeşil Ev Projesi görünümü ile normalden bir evi aratmıyor. İçerisinde buzdolabından çamaşır makinesine, LCD televizyondan bilgisayara kadar tüm elektronik ev aletlerinin bulunduğu Yeşil Ev ile ilköğretim ve lise öğrencilerine çevreye zarar vermeden enerji elde etmenin mümkün olduğu anlatılıyor. İESOB Meslek Lisesi'nin bahçesinde kurulan Yeşil Ev'de aynı zamanda güneş ve rüzgardan üretilen elektriğin evde bulunan elektrikli cihazlarda nasıl kullanıldığı öğrencilere anlatılıyor. Evin dışında bulunan rüzgar jeneratörü ve güneş pilleri ile elde edilen elektrik enerjisi akülerde depo edilerek, şehir cereyanına dönüştürülerek evdeki cihazların çalışması sağlanıyor. Proje kapsamında öğrencilerin ziyaretinin ardından farklı kesimlere de Yeşil Ev ziyarete açık kalacak.

2019 YILINDAN SONRA TÜM EVLER YEŞİL EV PROJESİNE SAHİP OLABİLİR

Rüzgar ve güneşten elde edilen elektriğin teorik bir bilgiden çıkarak uygulamalı olarak anlatıldığı Yeşil Ev Projesi'nde görevli Proje Eğitim Danışmanı İsmail Karakedi, İzmir'de ilk defa böyle bir uygulamanın gerçekleştiğine dikkat çekerek "2019 yılından sonra yapılacak tüm evlerin Yeşil Ev Projesine göre yapılabilirliği söz konusu" dedi.

ÇEVRECİ PROJE OLAN YEŞİL EV KAPILARINI AÇTI
ÇEVRECİ PROJE OLAN YEŞİL EV KAPILARINI AÇTI
ÇEVRECİ PROJE OLAN YEŞİL EV KAPILARINI AÇTI
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ekim 2010 Perşembe 09:38:00
Güncelleme :21 Ekim 2010 Perşembe 11:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arzu kaplan IP: 94.121.234.xxx Tarih : 1.05.2011 02:52:38

Bir cennette yaşıyorum ve burayı koruyabilmek için insanlara kulandıkları kaynakları korumanın önemini anlatmaya çabalıyorum.Yeşil ev projesini kızım okulu aracılığı ile tanıdı ve bana anlattı. Mükemmel bir proje.Nasıl ulaşabiliriz vemaliyeti nedir.Lütfen bu konuda bilgilendirin bizleri. Teşekkür derim.