5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yeşil seferberlik

AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Yaz aylarında yaşanan orman yangınlarından en çok etkilenen illerden biri olan İzmir'de, Valiliğin başlattığı ağaçlandırma seferberliği kampanyası sonuç vermeye başladı.

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, bu kapsamda en yüksek bağış yapan kurumlardan biri olan Garanti Bankası'na bir teşekkür belgesi verdi.

Bir program dahilinde İzmir'de bulunan Garanti Bankası Genel Müdürü Ergun Özen'e, Seferihisar'da bulunan ağaçlandırma sahasına yaptıkları 250 bin lira değerinde 50 bin fidanlık bağıştan dolayı teşekkür belgesi verdiklerini belirten Kıraç, Çevre ve Orman Müdürlüğü ile birlikte yürüttükleri proje kapsamında İzmir'de 8 bin 600 hektarlık bir alanı ağaçlandırmayı hedeflediklerini söyledi. 2012 yılına kadar sürdürmeyi düşündükleri planlanan sayıdan çok önde gidildiğini, kampanya sayesinde şimdiye kadar 2 bin 900 hektarlık bir alanın ağaçlandırıldığını ifade eden Kıraç, şimdiye kadar 1 milyon liranın üzerinde bağışla 349 bin fidanın dikildiğini sözlerine ekledi.

Kıraç, Genel Müdür Özen'e teşekkür plaketinin yanı sıra İzmir'de dikilmesi koşuluyla bir sakız ağacı fidanı hediye etti.

AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ
AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2010 Salı 16:08:02
Güncelleme :9 Şubat 2010 Salı 18:11:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?