5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

YGS beşincisi İzmir'den‎

İZMİRLİ YGS TÜRKİYE BEŞİNCİSİNİN HEDEFİ MÜHENDİS OLMAK

Üniversite adayı öğrencilerin heyecanla beklediği Yükseköğrenime Geçiş Sınavı (YGS) bugün açıklandı.

YGS Türkiye 5.'si İzmir birincisi, İzmir Fen Lisesi'nde okuyan Arman Özdemir (18) oldu. YGS sınavında 160 soruda sadece 4 yanlış yapan Arman Özdemir, YGS-1'den 495,910 ile Türkiye 5.'si, YGS-2'den 494,668 ile Türkiye 6.'sı, YGS-3'ten 495,542 ile Türkiye 7.'si, YGS-4'ten 494,096 ile Türkiye 11.'si, YGS-5'ten 496,917 ile Türkiye 5.'si, YGS-6'dan 497,286 ile Türkiye 5.'si oldu.

İzmir Fen Lisesi Müdürü Ramazan Acar, "Arman okulda çok başarılı bir öğrenci. Zaten böyle bir derece bekliyorduk. Hepimiz çok mutluyuz" dedi.

Ortaokulu özel bir okulda tamamlayıp İzmir Fen Lisesi'ni kazanan ve aldığı Türkiye beşinciliği ile başarısına başarı katan İzmir Fen Lisesi Öğrencisi Arman Özdemir de, "Planlı çalıştım. Sınavlara zamanında çalıştım. Sosyal aktivitelerimi ve derslerimi rayında tuttum. Aldığım başarıdan ötürü çok mutluyum. Bu yarışın ilk devresiydi. İkinci devre için çalışmaya devam edeceğim. Okulumu böyle bir başarı ile duyurduğum için ayrı bir mutluluk duyuyorum. Üniversiteyi İstanbul'da mühendislik bölümünde okumak istiyorum" dedi.

Boş zamanlarını resim yaparak ve gitar çalarak geçirdiğini ifade eden Arman Özdemir, şunları söyledi: "Boş zamanlarım da dedemle birlikte kara kalem çalışması yapıyorum. Resimlerimin bazılarını sergiye gönderiyorum. Dersleri ve sosyal aktivitelerimi dengede tuttuğum sürece başarımın devam edeceğine inanıyorum."

GURUR DUYDULAR

Dokuz Eylül Kadın Doğum Hastanesi'nde kadın doğum doktoru olan annesi Özden Özdemir (43) de, şöyle konuştu: "Oğlumuzdan böyle bir başarı bekliyorduk. Okulda da çok başarılı bir öğrenciydi. Sonucu ilk gördüğünde gayet sakindi. Böyle bir sonuç bekliyordu. İzmir Fen Lisesi adını duyunca biz çok heyecanlandık. Başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Boş zamanlarında gitar çalan, resim yapan bir öğrenci. Dersi zamanında çalışarak başarıyı yakaladı."

Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ortopedist doktor olan baba Mehmet Özdemir (47) de, Arman çok iyi ders çalışan bir öğrenci olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Haberi duyar duymaz işimi bırakıp hemen eve koştum. Allah herkese böyle bir mutluluk yaşatsın. Onunla gurur duyuyoruz. Gitarı, müziği çok seven bir çocuk. Ayrıca resim yapma yeteneği çok yüksek. Bazı istediği resimleri sergiye yolluyor. Ortaokulda da birçok başarıya imza attı. Bu başarı daha yarışın ilk bölümü. Çalışmaya devam edecek ve istediği yeri kazanacağına eminiz."

Anneanne Tülay Çaçan da, "İlkokuldan beri hiç aksatmadan hep takdir getiriyordu. Hep aynı tempoda çalışan bir çocuk. Onunla gurur duyuyoruz. Başarılarının devamını bekliyoruz" dedi. Evin en küçük çocuğu olan Arman'ın kardeşi Emre Özdemir de; "ağabeyimi tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum. Onu çok seviyorum. Bende büyüyünce elektrik mühendisi olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

İZMİRLİ YGS TÜRKİYE BEŞİNCİSİNİN HEDEFİ MÜHENDİS OLMAK
İZMİRLİ YGS TÜRKİYE BEŞİNCİSİNİN HEDEFİ MÜHENDİS OLMAK
İZMİRLİ YGS TÜRKİYE BEŞİNCİSİNİN HEDEFİ MÜHENDİS OLMAK
İZMİRLİ YGS TÜRKİYE BEŞİNCİSİNİN HEDEFİ MÜHENDİS OLMAK
İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 13:20:00
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 23:47:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?