5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

YGS heyecanı sona erdi

İZMİR'DE YGS SINAVI HEYECANI SONA ERDİ

İzmir'de, Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'nın birinci aşaması sona erdi. Sınavı tamamlayan öğrencilerin geneli soruları kolaylaştırılmış olarak bulduklarını ifade etti. Sınava giren engelli öğrenciler için ayrıca İzmir Büyükşehir Belediyesi özel araba tahsis etti.

Türkiye genelinde sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan YGS telaşı sona erdi. İzmir'de sınavın birinci aşamasını atlatan adaylar soruların kolay olduğunu ancak matematik bölümünde zorlandıklarını ifade ettiler. Yakınlarını ve arkadaşlarını bekleyenlerin sınavdaki öğrencilerden daha heyecanlı olduğu gözlendi. Aileler yakınlarını sonuna kadar desteklediklerini söyledi. Öğrencilerin çoğunun Radyo Sinema Televizyon, Gazetecilik, Harp Okulu ve Bilgisayar Öğretmenliği Bölümlerini tercih ettikleri ortaya

çıktı.

Öte yandan İzmir Fen Lisesi'nde sınava giren bazı engelli öğrencilerin sınav listesi geç geldiği gerekçesiyle problem yaşadıkları belirtildi. Sınav sonrasında anayollar kapanırken vatandaşlar trafikten dolayı belediyeye tepki gösterdi.

YGS'nin Haziran ayında yapılacak ikinci aşaması Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) için kolları sıvamaya başladı.

İZMİR'DE YGS SINAVI HEYECANI SONA ERDİ
İZMİR'DE YGS SINAVI HEYECANI SONA ERDİ
İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2010 Pazar 15:06:01
Güncelleme :11 Nisan 2010 Pazar 15:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?