5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yılmaz’a teşekkür ziyareti

EMNİYET MÜDÜRÜ YILMAZ’A TEŞEKKÜR ZİYARETİ

İzmir Ticaret Odası ve İzmir Ekonomi Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin, Öğrenci Konseyi Başkanı Ahmet Gökhan Altun ile birlikte, İzmir İl Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.

İki gün içinde üç cinayetin işlenmesinin ardından büyük bir başarı göstererek katili yakalayan İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkürlerini sunan Ekrem Demirtaş, sadece İzmir’in değil tüm Türkiye’nin rahat bir nefes aldığını söyledi. Özellikle göç ve işsizlikten kaynaklanan nedenlerle bu tür sosyal sorunların arttığını belirten Demirtaş, “Ne iş olsa yaparım diyen bir kitle geliyor. Meslek okullarından ziyade, iş okulların açılması gerekiyor. Biz Ticaret Odası olarak böyle bir çalışma yapıyoruz. Bu tür yaşadığımız korkunç olayların azalmasını istiyorsak, öncelikle işsizliğin önüne geçmeliyiz. Üniversite olarak çok büyük bir acı yaşadık. Ancak katilin çok çabuk bir şekilde yakalanması, yaşanılan endişeyi yok etti” dedi.

İzmir’de yaşanan bu cinayetlere Türkiye’nin alışık olmadığını söyleyen Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ise, “Önce insanım, sonra baba, sonra da polis. O kızlar bizim de kızımızdı. Kimse böyle bir olay yaşanmasını arzu etmez. Tüm üniversitenin başı sağ olsun. Yaşadığımız cinayetlere ülke olarak pek alışık değiliz. Bunun için klasik polis zihniyeti bir kenara bırakılarak, çağdaş polis anlayışına geçilmeli. Toplumda özellikle öfke kontrolüyle ilgili ülke politikası oluşturulmalı. Ani bir tepki vermeden önce iki derin nefes alsak, olayların yüzde 75’i yaşanmaz. Suçu oluşturan etkenleri ortadan kaldırmak lazım. Sorunların köküne inerek, bu tür olaylar yaşanması önlenebilir” diye konuştu. İEÜ Rektörü Prof. Dr. Attila Sezgin de, İzmir genelinde sokakların çok karanlık olduğunu ve kamera sisteminin bulunmadığını hatırlatarak, bu konuda mutlaka bir çalışma yapılmasını gerektiğini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Nisan 2010 Cuma 17:08:02
Güncelleme :30 Nisan 2010 Cuma 23:50:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?