5
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Yirmibeşoğlu: İddialar deli saçması

HEDEFTEKİ KOMUTAN KONUŞTU

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'a düzenlenen suikast girişiminin ardında hedef gösterilen isimler arasında yer alan Sabri Yirmibeşoğlu hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu ifade ederek "Bunlar deli zırvasıdır" dedi. Merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın babasına düzenlenen suikast girişiminin arkasındaki isim olarak gösterilen Sabri Yirmibeşoğlu, arşivlerde isminin yer aldığı yönündeki iddiaları da; " En küçük şüphe üzerine arşivler açılıyor. Böyle şey olamaz. Emniyet arşivlerini açmıyor ise burada bir sıkıntı var demektir" diye karşılık verdi.

8. Cumhurbaşkanı merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, babasına 1988'de düzenlenen başarısız suikastın arkasındaki isimlerin arasında dönemin MGK Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nu açıkladı. Bu isimlerin Emniyet ve MİT'in arşivlerinde yer aldığı yönünde iddialarla işaret edilen Sabri Yirmibeşoğlu sert eleştiriler ile cevap verdi. Yirmibeşoğlu o dönemde bu tarz haberlerin yazılıp çizildiğini ancak değer vermediğini ifade etti. Bu tarz haberlerin tekrar gündeme gelmesinin kendisini üzdüğünü ifade eden

Yirmibeşoğlu, hakkındaki iddiaların asılsız olduğunu şöyle açıkladı: " Sabah gazetemi açtığımda şaşırdım. Ben 1988 yılının Eylül ayında Milli Güvenlik Sekreteri oldum. Bu görevi icra edebilmek için de devletin çeşitli kurumlarının onay vermesi gerekiyor. Bu durumu anlayamıyorum. Gösterilen isimler arasında Turgut Bey'e yakın olanlar var. Ben de kendisine yakın olarak çalışıyordum. Ama çıkan yazılara ilişkin değer vermedim."

İNSANLAR DOST YA DA DÜŞMANLIK İÇİN İSİM ARIYOR

Yirmibeşoğlu, merhum Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal'ın açıklamalarında uzun zaman önce savcı ile görüştüğünü, suikast soruşturmasıyla ilgili Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Sabri Yirmibeşoğlu'nun kendisine bu konunun üzerine fazla gitme dediğini söylediği yönündeki iddiaları da cevapladı. Yirmibeşoğlu; "Ben bahsedilen zatı tanımıyorum. Kimse ile de görüşmedim. O dönemlerde suikastle ilgili olarak da görüşmeler yapmadım" dedi.

Yirmibeşoğlu, suikastın perde arkasındaki isimler arasında neden yer aldığı yönündeki ithamlara karşılık olarak da şunları söyledi: "İnsanlar kendilerine dost ya da düşman isim arıyor galiba. Bunlar deli zırvasıdır, Ahmet Beyi'in de bu amaçla bir beyenname verdiğini düşünüyorum"

6 - 7 EYLÜL OLAYLARININ ARKASINDA MİT VE ÇALIŞANLARI OLABİLİR

Gazeteci Fatih Güllapoğlu, "Tanksız Topsuz Harekat" adlı kitabında, 'Özel Harpçi' Sabri Yirmibeşoğlu'nun görüşlerine yer vermesi üzerine kitapta, röportajın bir yerinde Yirmibeşoğlu'nun; "6-7 Eylül de bir Özel Harp işidir ve muhteşem bir örgütlenmeydi. Amacına da ulaştı. Sorarım size? Bu muhteşem bir örgütlenme değil miydi?" sözlerinin yanlış algılandığını ifade ederek; " 6-7 Eylül olaylarının arkasında MİT'in imzası olabilir" diye konuştu.

HEDEFTEKİ KOMUTAN KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Eylül 2010 Salı 16:46:04
Güncelleme :21 Eylül 2010 Salı 18:56:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?