19
Mayıs
2024
Pazar
İZMİR

Zehirli variller Almanya'ya götürülecek

İZMİR Limanı’nda bekletilen 2 konteyner tolusu zehirli varilin 2 hafta içinde imha edilmek üzere Almanya'ya gönderileceği açıklandı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait İzmit Atık Yakma ve Değerlendirme A.Ş. (İZAYDAŞ) Genel Müdürü Recep Bilal Şengün, İzmit'teki tesislerde şu anda gemilerin sintine atıkları ile atık yağlarının imha edildiğini söyledi. 

Şengün, Karadeniz bölgesinde bulunan ve toksit madde içerdiği belirlenen 2 konteynır dolusu zehirli varillerin ise İzmir Limanı'ndaki gümrüksüz alanda bekletildiğini belirterek, şöyle dedi:

“Bunların imhası için Almanya'daki uzmanlarla görüşmeler yapılmıştı. Gerekli anlaşmalar sağlandı. Almanya, noel tatiline girdiği için gönderilmesi gecikti. 15 güne kadar bu variller denizyoluyla İzmir Limanı'ndan Almanya’ya gönderilecek. Aslında bunları biz de bertaraf edebilirdik. Almanya'dan gelen uzmanlar, İZAYDAŞ'ın Almanya’daki tesislerden daha iyi olduğunu belirterek ‘Neden siz bertaraf etmiyorsunuz?’ diye sordu. Kamuoyunun tepki verebileceğini düşünerek bu karara varıldığını bildirdik” dedi.

İZAYDAŞ Genel müdürü Recep Bilal Şengün, Tuzla ve Gebze bölgesinde toprağa gömülü halde bulunan varillerin ise, çürüyüp içindeki maddelerin toprağa karıştığı için tehlikeli olmadığını savundu.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 15 Ocak 2007 Pazartesi 16:08:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?