22
Mayıs
2024
Çarşamba
GÜNCEL

Kaçak dana cadde ortasında kesildi

İzmir'in Yeşilyurt semtinde, kesime götürülürken kaçan dana, 2 kişiyi yaraladıktan sonra polis ve itfaiye araçları arasında sıkıştırılarak, caddenin ortasında kesildi.

Yeşilyurt pazar yerinde Suat Akçay ve ortakları tarafından kesime götürülen dana, iplerinden kurtularak kaçtı. Dananın peşine, sahiplerinin ve vatandaşların yanı sıra durumun bildirmesi üzerine olay yerine gelen polis ve itfaiye ekipleri de takıldı. Sokaklarda yaşanan kovalamacada bazı otomobillere zarar veren dana, ailesiyle birlikte yürüyen Mehmet Ceylan (63) ile bir kadına tosladı. Olay yerine çağrılan bir ambulans da kovalamacayı takip ederken, giderek saldırganlaşan danayı etkisiz hale getirebilmek için belediyeden veteriner istendi.

Dana, Saim Çıkrıkcı Caddesi'nde itfaiye ve polis araçları arasına sıkıştırıldı. Polisler, saldırganlığı geçmeyen ve itfaiyeyle polis araçlarına toslayan danayı vurarak etkisiz hale getirmek için, telsizle müdürlerinden izin
istedi. Dananın vurulmaması veterinerin beklenmesi talimatı üzerine, sıkıştırılan dana, boynuna ve ayağına urgan geçirildikten sonra çekilerek yere yatırıldı. Dananın kaçmaması için çok sayıda kişi üzerine yüklenirken, bazı vatandaşlar da dananın üzerine çıktı.

Dananın etkisiz hale getirilmesinin ardından olay yerine ulaşan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler, sakinleştirici iğne yaptı. Bu arada olay yerine gelen sahipleri, kasap çağırarak dananın kesilmesini
istedi. Dana, çevrede toplanan çok sayıda kişinin gözleri önünde, caddenin ortasında kesildi.

Dananın yaraladığı kişilerden Mehmet Ceylan'ın başına darbe aldığı ve beyin tomografisinin çektirildiği bildirildi. Dananın çarptığı kadının ise olayın ardından hastaneye gitmediği tespit edildi.

AA
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2007 Perşembe 18:13:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?