23
Mayıs
2024
Perşembe
GÜNCEL

Seri tecavüzcü akıllı çıktı

İZMİR'de, 6 ay önce, diş hekimi Zekiye Gökşin'e tecavüz edip öldürdüğü, ardından da gasp girişiminde bulunduğu avukat A.A.A.'yı yaraladığı iddiasıyla tutuklu yargılanan Alpaslan Efe'nin, cezai ehliyetinin tam olduğu rapor edildi.

İzmir 9'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde, gasp girişiminde bulunduğu avukat A.A.A.'yı yaralamasıyla ilgili ikinci kez görülen duruşmaya, haklarında ‘yağma’ suçundan 15'er yıl hapis, ömür boyu kamu hizmetlerinden men cezası istenen sanıklardan tutuklu Alpaslan Efe ile tutuksuz yargılanan Mehmet Türk ve tarafların avukatları katıldı.

Duruşmada, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde müşahade altında tutulan Efe için hazırlanan ve cezai ehliyetinin tam olduğunun belirtildiği rapor, mahkemeye sunuldu. Duruşma, olay günü farklı bir yerde olduğunu iddia eden Mehmet Türk'ün tanıklarının dinlenmesi, davadan çekilen Efe'nin avukatının yerine başka bir avukatın atanması için İzmir Barosu'na yazı yazılmasına karar verilerek ertelendi.

Bu arada, sanık Alpaslan Efe'nin bu olaydan 4 gün önce diş hekimi Zekiye Gökşin'i, dişlerini temizletmek amacıyla telefonla randevu alıp gittiği Eşrefpaşa Semti'ndeki muayenehanesinde tecavüz edip elleriyle boğarak vahşice öldürdüğü, korkunç cinayetin ardından gasp ettiği parayı harcadığı ortaya çıkmıştı. Alpaslan Efe ve iki suç ortağının, bu olayla ilgili yargılandıkları diğer dava ise devam ediyor.
Hürriyet
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2007 Pazartesi 17:35:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?