18
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

12 yıl sonra evladı oldu

Aliağa'da birahane işleten Hüseyin Coşkun, 12 yıl önce işyerinin önünde bulduğu bebeğin ailesini bulamayınca kendisi bakmaya karar verdi. Çoşkun, Özgür adını koyduğu bebeği tam 12 yıl sonra mahkeme kararı ile evlatlık edinebildi.

Aliağa’da yaşayan Hüseyin Coşkun, tam 12 yıl önce bir gün işlettiği birahanenin kapısına terk edilmiş bir bebek buldu. Bebeği bulduktan sonra günlerce ailesini araştıran Coşkun, bebeğin ailesini bulamayınca evlat olarak sahiplendi.

Özgür adını verdiği bebeğin daha sonra kalbinin delik olduğu ortaya çıkınca, yıllarca süren bir tedavi sürecine girdi. Bütün bu zorluklara karşın 12 yıl bakıp büyüttüğü Özgür’ün gerçek ailesi yıllar sonra Soma’dan ortaya çıktı. Özgür’ün gerçek babası Mehmet Şimşek geçtiğimiz yıl Aliağa’ya gelerek Hüseyin Coşkun’la görüştü.

Gerçek baba, Coşkun’un Özgür’ü evlatlık olarak almasını kabul etti. Bunun üzerine Hüseyin Coşkun, İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne başvurdu. Ancak aradan geçen süre boyunca Coşkun, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden bir yanıt alamadı.

Coşkun, bunun üzerine İzmir Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne, Aliağa Asliye Hukuk Mahkemesi’nde dava açtı. 12 yıl önce işyerinin önüne bebekken bulduğu Özgür’ü evlat edinebilmek için uzun yıllar uğraş veren Hüseyin Coşkun, sonunda mahkeme kararıyla amacına ulaştı. Mahkeme, Hüseyin Coşkun’un 12 yıl boyunca bakıp büyüttüğü Özgür’ü evlat edinmesine karar verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 17:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?