16
Mayıs
2024
Perşembe
ALİAĞA - İZMİR

130 milyo Avro'luk imza

Avrupa Yatırım Bankası'ndan 130 milyon Avro'luk kredi anlaşmasına imza koyan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir için çok hayırlı bir imza atıldı. Bu kaynak, yeni projelerimizin de önünü açacak” diye konuştu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi” projesi için Avrupa Yatırım Bankası'ndan sağlanan 130 milyon Avro tutarındaki krediye ilişkin garanti anlaşmasını Hazine Müsteşarlığı'nda imzaladı. Hazine Müsteşarlığı adına Genel Müdür Yardımcısı Özgür Pehlivan tarafından imzalanan anlaşmaya ilişkin konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir için “Çok hayırlı bir imza” atıldığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, “Avrupa Yatırım Bankası yetkilileri Hazine Müsteşarlığı ile bir garanti anlaşması imzaladı. Biz de Hazine ile kredi anlaşmasına imza attık. İmzaladığımız anlaşma ile büyük ölçüde rahatladık. Bu kaynak ile Aliağa-Menderes projesinin olduğu kadar, kentteki diğer projelerimizin de önü açılacak. Mevcut projelerimizi hızlandırırken, yenilerinin de temellerini atacağız” diye konuştu. 

ALİAĞA - CUMAOVASI 86 DAKİKAYA İNECEK 

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek “İzmir Banliyö Sisteminin Geliştirilmesi” projesi, Aliağa ile Cumaovası arasındaki yaklaşık 80 kilometre uzunluğundaki demiryolu banliyö sisteminin rehabilitasyonunu ile alt-üst geçitler ve buna bağlı ilgili inşaat işlerini kapsıyor. İzmir'in kuzey ve güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan Türkiye'deki en yaygın kent içi demiryolu ağı olan Aliağa-Menderes hattı işletime alındığında, günde 550 bin yolcu taşınabilecek ve İzmir'in bir ucundan diğer ucuna 86 dakikada ulaşılacak. Projenin Aliağa-Alsancak arasında 57 kilometreden oluşan kuzey hattında 22 istasyon yer alacak. Bu mesafenin 60 dakikada kat edilmesi öngörülüyor. Alsancak-Cumaovası arasındaki 22 kilometre uzunluğundaki güney hattında ise 10 istasyon bulunacak. Bu mesafenin de 26 dakikada kat edilmesi planlanıyor. Çalışmalar tamamlanıp hizmete alındığında, kentin Kuzey-Güney aksı süratli ve konforlu bir ulaşım sistemi ile birbirine bağlanmış olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2007 Çarşamba 10:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?