19
Mayıs
2024
Pazar
ALİAĞA - İZMİR

150 milyon için DNA raporu bekliyor

İzmir'in Aliağa ilçesinde sahibi olduğu demir çelik fabrikasını Erol Evcil'in adamına devrettikten sonra kaybolan işadamı Sezai Rahmi Özden'in ailesi, 150 milyon TL'lik serveti yeniden alabilmek için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilen kemiklerin DNA test raporunu bekliyor.

Yaklaşık 2 aydır raporun çıkmasını beklediklerini söyleyen Sezai Rahmi Özden'in oğlu Süleyman Özden, babasını öldürenlerin 2 fabrikadan birini Erol Evcil'e sattıklarını, diğer fabrikayı da üzerine geçirdiklerini, 2 fabrikayı da yasal yollara başvurup alabilmek için DNA testi raporunu beklediklerini belirtti.

Babasının hayatına mal olan 2 fabrikayı da geri alacaklarına inandıklarını ve bunun zaten kendi hakları olduğunu kaydeden Süleyman Özden, 2 fabrikanın bugünkü rakamlara göre değerinin 150 milyon TL olduğunu söyledi. Özden, malları yeniden kazandıkları taktirde Mehmetçik Vakfı'na 10 milyon TL bağış yapacaklarını ve bununla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'ne mektup gönderdiklerini söyledi.

BABAMIN HAYATIYLA ÖDEDİĞİ MALLARI KİMSE YİYEMEZ

Yanlarında muhasebeci olarak çalışan ve babasının iyi niyetli davranıp işleri yürütmesi için vekalet verdiği M.E. ve onun avukatının babasını öldürdüğünü ileri süren Süleyman Özden, "Say Metal'in sahibi olan babam, daha sonra şimdiki adı Ege Metal Demir Çelik Fabrikası'nı almıştır. Babamı Avukat T.T. ile birlikte öldüren M.E., Ege Metal'i Erol Evcil'e sattıktan sonra, diğer fabrikayı da kendi üzerine geçirmiştir. Bunun ömür boyu böyle gideceğini zannetmiştir. Babamın hayatına mal olan fabrikaları nasıl ele geçirdiği 5 yıl sonra ortaya çıkmıştır. Kimse babamın hayatına mal olan malları yiyemez. Bu malları da kimseye yedirmeyeceğim. DNA testinin sonuçlanmasından sonra 2 fabrikayı da yeniden almak için hukuki girişimlerde bulunacağız" dedi.

2 AYDA 2 ACI YAŞADI

Eşinin kemiklerinin bulunmasından sonra yaşadığı büyük acıyı içine gömmek isterken Denizli'de intihar eden işadamı kardeşinin acısıyla bir kez daha yıkılan Zehra Özden, "Eşimin gece gündüz çalışıp sahip olduklarını onun canını alarak sahip oldular. Ama yukarıda Allah var. Kimse, hak etmedikten sonra kimsenin malını yiyemez. İşte 5 yıl sonra da olsa gerçekler ortaya çıktı. M.E. ile Avukatı T.T. eşimi öldürüp mallarına sahip olmuşlardır. Eşimin sahip olduğu her şeyi geri alabilmek için avukatımızla görüşüyoruz ve birtakım hukuki girişimlerde bulunmak için DNA testi sonuçlarını bekliyoruz. Şu anda elimiz kolumuz bağlı. Cinayet olayından sonra M.E.'nin işlettiği fabrikada çalışan 200 işçi işten çıkarıldı ve fabrikanın kapısına kilit vuruldu. Eşimin katillerine gerekli cezanın verileceğine inanıyorum. Ayrıca sahip olduğumuz malları geri aldığımız taktirde Mehmetçik Vakfı'na 10 milyon TL bağış yapma kararı aldık" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 2 Kasım 2009 Pazartesi 10:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?