1
Haziran
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

19 mülteci yakalandı

Aliağa ilçesinde bir ihbarı değerlendiren polis, Yunan Adaları'na kaçmak isteyen 19 mülteci ile araç sürücüsünü yakaladı.


İzmir- Çanakkale karayolu üzerinde bulunan eski garaj mevkiinde uygulama yapan Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 19 AD 047 plakalı camları filmli transporter tipi aracın içinde ikisi kadın 19 mülteci yakaladı. Karakola götürülen mültecilerin sadece altısından pasaport çıktı. İkisi kadın 6 kişinin Doğu Afrika'nın kuzeyinde yer alan Eritre vatandaşı oldukları tespit edilirken biri Pakistanlı 13 kişinin Filistin ve Afrika kökenli oldukları öğrenildi.


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu ile yakalanan mülteciler; kişi başına 2 bin 500 Euro karşılığında Yunan Adalarına kaçmak istediklerini, Libya üzerinden İzmir'e geldiklerini ve bir aydır İzmir'de deniz kenarında bir otelde saklandıklarını söyledi.


Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, mültecileri kaçırmaya çalışırken yakalanan araç sürücüsü Tahir D. (43) ve mültecilerin karnını doyurdu. Mültecilerin ifadeleri alındıktan sonra Yabancılar Şubesi'ne teslim edilerek sınır dışı edileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Ekim 2008 Salı 18:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?