25
Mayıs
2024
Cumartesi
ALİAĞA - İZMİR

29 zanlı hakim karşısında

Jandarma, dört ilde yaptığı operasyonlarda, akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları iddiasıyla aralarında bir polisin de bulunduğu 29 kişiyi gözaltına aldı.

Jandarma, İzmir merkezli bir çetenin yasa dışı yollarla elde ettiği akaryakıtı piyasaya sürmek üzere harekete geçtiğini tespit etti. İzmir'in Aliağa ilçesi başta olmak üzere Ankara, Manisa, Balıkesir ve Afyon'da yapılan operasyonlarda, 18 ev, 4 işyeri ve bir araçta arama yapıldı.

Arama sonucu 6 litre ulusal marker (kimyasal işaretleyici), 1 adet kalaşnikof marka uzun namlulu silah, 4 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda mermi ele geçirildi. Jandarmanın dört ilde eş zamanlı yaptığı operasyonlarda çete lideri olduğu iddia edilen Ö.A. (34) ile birlikte toplam 29 kişi gözaltına alındı. Çete lideri Ö.A., Afyon'da polisle girdiği çatışmanın ardından tutuklanarak Afyon Cezaevi'ne gönderildi.

TÜBİTAK tarafından üretilen ve akaryakıta kimlik kazandırmada kullanılan "ulusal marker" adlı kimyasalın rafineriden çıkışında ve gümrükten girişinde akaryakıta eklendiğini göz önünde bulunduran jandarmanın, bu kimyasal maddenin Tüpraş İzmir rafinerisinden çalınmış olma ihtimalini araştırdığı öğrenildi. Zanlılar, sorgunun ardından adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 3 Mart 2009 Salı 11:01:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?